Løkke efter S-angreb: Et billede fra mine velmagtsdage

Lars Løkke Rasmussen bliver fra fredag morgen og en uge frem centrum i en politisk kampagne fra Socialdemokraterne.

I baggrunden på et lidet flatterende billede af Venstre-formanden ses en bunke bilag ledsaget af teksten: ”Skal de syge/ ældre/ børnene betale Løkkes regninger?”

Lars Løkke Rasmussen kalder annoncen for "interessant", men han vil hellere bruge sine kræfter på at diskutere Venstres politik.

- Det er en annonce fra et statsministerparti, der, siden de overtog, har ladet gælden stige med 100 millioner kroner om dagen og som skubber regninger for milliarder hen over næste folketingsvalg. Jeg synes, det taler for sig selv, og jeg vil hellere bruge min energi på at fortælle om Venstres politik, siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

- Socialdemokraterne vil bruge alle midler

Inden sidste valgkamp mente Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, at det var skadeligt for demokratiet at føre negativ kampagne mod sin modstander. Nu har hun imidlertid skiftet kurs. Det mener i hvert fald TV 2's politiske redaktør Anders Langballe. 

- Den her kampagne giver et klart indblik i, hvad det er for en valgkamp, vi går i møde. Og det bliver med masser af mudderkastning og personlige angreb. Socialdemokraterne sætter stor lid til den skepsis, der er omkring Lars Løkke Rasmussen blandt vælgerne og satser på, at den kan være med til lade dem beholde magten, siger Anders Langballe.

Han mener, at kampagnen viser, at Socialdemokratiet er indstillet på at bruge næsten alle midler for at vinde det kommende valg, og at socialdemokraterne ønsker, at det kommende valg skal være Thorning og Løkke, mand mod mand i ringen, mens politikken kan glide i baggrunden.

I videoen nedenunder kan du se og høre Anders Langballes analyse af den nye S-kampagne.

Billedet er ikke vellignende

Lars Løkke Rasmussen synes, at TV 2's journalist skal spørge statsministeren om den nye kursændring. Og så er han heller ikke helt tilfreds med det billede, som Socialdemokratiet har valgt til annoncen.

- Annoncen bliver jo ikke mindre interessant, når man tænker på, hvad hun før har været ude at sige. Så det er da et godt spørgsmål at stille hende, hvordan hun ser på det. Det er jo hende, der har blåstemplet annoncen. Og så synes jeg i øvrigt heller ikke, at billedet er vellignende. Det er vist fra mine velmagtsdage, siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter