Özlem Cekic tager dialogen på Facebook – også med modstanderne

Med over 36.600 følgere på Facebook er Özlem Cekic den suverænt mest populære SF’er på de sociale medier. Og en af de mest populære MF'ere overhovedet.

Men at hun i dag er endt med at bruge to-tre timer om dagen på at lave opdateringer, kommentere og gå i dialog med sine følgere, var ikke givet. Hendes første Facebook-profil endte hun nemlig med at slette.

- Jeg synes Facebook var så irriterende, husker Özlem Cekic.

Senere begyndte hun både at forstå det sociale medie – og har i den grad også taget det til sig. Hun sætter en ære i at lave alle sine opdateringer selv. Og hun prioriterer også dialogen med sine følgere – uanset om de stryger hende med hårene eller siger hende imod.

- Jeg vil enormt gerne bygge bro på tværs af befolkningsgrupper for at kunne forebygge had. Det betyder, at jeg især går i dialog med dem, der er allermest uenige, siger Özlem Cekic, der ofte har inviteret politiske modstandere på kaffe. Eller en shawarma.

Prøver at undgå blokeringsknappen

Selv om tonen kan være barsk, bruger hun sjældent blokeringsfunktionen.

- Jeg beder folk om at tale ordentligt og skriver, men jeg blokerer dem ikke selv om de kalder mig ”perker”. Jeg skriver sommetider til dem, der skriver grimt til mig, at det gør mig ked af det. Mange bliver overrasket over, at der er en person bag skærmen, fortæller hun.

Det fik følgerne at se forleden, da Özlem Cekic havde været til SF’s landsmøde.

- Da jeg cyklede hjem tænkte jeg over, hvor heldige vi på mange måder er i Danmark. Da jeg kom hjem, er lyset tændt i entréen, og jeg kan se mine børns sko gennem vinduet. Selvfølgelig er der meget, der ikke fungerer i Danmark – det er derfor, jeg er politiker – men hvor er vi heldige. Det skrev jeg en opdatering om. Den historie skriver journalisterne ikke, men mine følgere kan godt lide det, siger hun.

Opdateringen har fået over 15.000 likes. Det fantastiske ved Facebook er ifølge Özlem Cekic, at hun med sine opdateringer kan vække følelserne hos følgerne. Det giver liv på siden, mener hun.

- Jeg vil gerne have, at folk bliver glade, sure, vrede – at de kommer med noget respons. Jeg prøver at være ret umiddelbar. Sommetider tvivler jeg også sammen med dem, der følger mig. Det kan være et etisk dilemma, hvor det kan være værdifuldt for mig at høre hvad mine følgere tænker. Folk kan godt lide, at politikere også tvivler. Jeg har ikke svar på alt, siger Özlem Cekic.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter