Langer ud efter Thorning: Hun er del af et moderne aristokrati

”Jeg har det virkelig underligt med, at Helle Thornings mand med al sandsynlighed kommer i det britiske parlament ved det kommende valg i Storbritannien. Jeg kan ikke slippe fþlelsen af, at vi her har at gþre med en form for moderne aristokrati”.

SÄdan skriver Liberal Alliances Merete Riisager pÄ sin Facebook side onsdag om statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock, der er pÄ valg i Storbritannien.

Ledende politikere og landets statsminister bĂžr ikke leve i en helt anden sfĂŠre end den befolkning, som de skal lede, mener den liberale politiker.

- Det er den fÞlelse, jeg fÄr, nÄr man har med en familie at gÞre, der besÊtter topembeder i forskellige lande samtidig. Det bliver magten for magtens skyld. Det er ikke sÄ vigtigt, om det er det ene eller andet land, det er magten og placeringen, der er vigtig, siger Merete Riisager til TV 2 om Ärsagen til opslaget pÄ Facebook.

Men man kan vel ikke gĂžre for, hvem man elsker?

- Nej nej, man kan blive forelsket i alle mulige. Men nu siger jeg bare, hvad det betyder for Danmark at have sÄdan et aristokrati, der er overstatsligt og er koncentreret i sÄdan en parallelverden.  Det er et problem, siger Merete Riisager.

SĂ„ det er bedre hvis politikeres ĂŠgtefĂŠller har et mere almindeligt job?

- Ja, selvfĂžlgelig. Men det handler ogsĂ„ om, at du skal have en berĂžringsflade, du skal have en forstĂ„else af at have et almindeligt arbejde – enten fordi du selv har haft det eller din ĂŠgtefĂŠlle har det. Den anden del af det er, at det er noget, der gĂ„r pĂ„ tvĂŠrs af lande og bliver pĂ„ et overordnet strategisk niveau, hvor bekymringen for nationen og de mennesker, der bor her, bliver pĂ„ et helt andet niveau. Hvis du sĂ„ har sĂ„dan et aristokrati, der lever sit eget liv i en parallelverden, sĂ„ bliver det et teknokrati, hvor man ikke har berĂžring med befolkningens interesser, siger Riisager. 

FĂžlg TV 2 Politik

FÄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pÄ Christiansborg:

TV 2 Politik pÄ Facebook

TV 2 Politik pÄ Twitter