Flertal for at ændre regler om hashkørsel

Et flertal af medlemmerne i Folketingets Retsudvalg pålægger nu regeringen at sætte gang i videnskabelige undersøgelser af kørsel med hash i blodet. Det skriver Dagbladet Information.

Det sker med henblik på at finde frem til en mere »holdbar løsning« end de gældende regler, som ifølge flertallet i udvalget fører til domme, der er for strenge.

Flere tusinde danskere har mistet kørekortet, fordi de havde spor af det aktive stof THC fra hash i blodet, mens de kørte bil.

Adskillige eksperter har gjort opmærksom på, at bilisterne måske slet ikke var påvirket af hash, da de kørte.

Tolerancegrænsen for, hvor meget THC der må være i blodet, er nemlig sat på baggrund af, hvor lavt et indhold måleinstrumenterne kan registrere, og ikke ud fra, hvornår der er tale om en rus.

SF'er bag forslaget

Det er denne problemstilling, som Folketingets Retsudvalg er blevet opmærksom på.

- Jeg er vildt glad for, at det lykkedes at få forslaget vedtaget. Men jeg havde også håbet på, at et flertal ville være med til en overgangsordning, hvor bilister kunne beholde kørekortet, hvis de kunne aflægge rene narkoprøver i en periode. Det var der desværre ikke flertal for, så det måtte ryge ud, siger Karina Lorentzen fra SF til Information.

Karina Lorentzen står bag forslag et om at sætte ind over for problemet, som også Venstre, Liberal Alliance og Enhedslisten nu slutter op om.

Fra borgerlig side er det en stor erkendelse, at loven måske er forkert. Man skal ikke snyde med argumenterne. Hvis det bare er et forsøg på at få folk til at lade være med at ryge hash, så skal man sige det, lyder det fra Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til Information.