Redaktør: Derfor er Venstre imod Thornings vækstplan

"For lidt og for sent" og en "opfejning af krummer".

Med den skarpe kritik lægger Venstres næstformand med det samme afstand til Helle Thorning-Schmidts vækstudspil, og det er der gode grunde til, påpeger Informations politiske redaktør Casper Dall overfor TV 2 - den ene er, at vi er nået til et tidspunkt tæt på et valg, hvor det er vigtigt for Venstre at lægge afstand til regeringen.

- Venstre kan ikke agere konstruktiv opposition nu, alt hvad regeringen kommer med er dårligt, så at sige, siger Casper Dall.

Desuden er der reelle uenigheder mellem regeringen og Venstre.

- Venstre vil gerne noget andet, Venstre vil gerne ind og kigge på skatter og afgifter, siger Casper Dall til TV 2.

TV 2's politiske redaktør Anders Langballe fortalte i går, hvorfor det kommende folketingsvalg i høj grad kommer til at at handle om yderområderne i striden mellem Socialdemokraterne og Venstre.

- Vi ved, at Udkantsdanmark bliver et sted, hvor der er noget at slås om. Der ligger en masse Venstre-stemmer derude, fordi mange Venstre-vælgere er frustrerede over Lars Løkke Rasmussen. Det gør kampen om Udkantsdanmark interessant og strategisk vigtig for Socialdemokraterne, siger Anders Langballe.

Fakta om vækstpakken

Ifølge Berlingske er der seks overordnede overskrifter for de 50 vækstinitiativer, regeringen lancerer i den kommende tid.

1) Bedre rammer for at bo og arbejde i yder- og landkommunerne.

2) Bedre rammer for at drive virksomheder i yder- og landkommunerne.

3) Bedre vilkår for dansk landbrug.

4) Bedre vilkår for danske virksomheder og styrket beskæftigelse.

5) Mere effektivt byggeri og billigere forsyning.

6) Bedre vilkår for investeringer og iværksættere.