Ingen ”kæmpestore” skattelettelser i Thorning-udspil

Regeringen har allerede lavet to vækstpakker, og nu kommer så den tredje, efternøleren, der er lidt mindre end de to første.

Ifølge Berlingske indeholder Thornings seneste, stadig ret hemmelige, vækstplan 50 initiativer, der skal sætte skub i Danmarks udkanter. Det skal ske med lempelser af planloven og bedre kollektiv trafik blandt andet.

- Der er ikke tale om kæmpestore skattelettelser. Men der bliver tale om nogle skatte- og afgiftslettelser, selvom det ikke er en ligeså stor pakke, som dem vi har lavet hidtil. Det har været vores overskrift på arbejdet, at vi skal sikre at opsvinget kommer rigtigt i gang, og vi skal sikre at opsvinget kommer hele landet til gode, siger statsministeren til TV 2.

Hun vil til gengæld endnu ikke være konkret omkring hvem de her skatte- og afgiftslettelser skal komme til gode.

Heldigvis kommer alt til den, der venter. 

- Det er meget forskelligartede forslag, og de vil blive præsenteret løbende over de kommende dage. Tingene foldet ud over de kommende dage. Det tror jeg er den rigtige måde at gøre det på, så kan man se forslagene mere tydeligt, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den smule information, der kan lokkes ud af statsministeren fortæller os, at der er tale om 50 meget forskellige initiativer, hvor nogen af dem vedrører iværksættervirksomheder, nogen omhandler landbruget og andre skal gøre det mere attraktivt at bo og drive virksomhed i landområderne.

- Det afspejler, at vi har tænkt os godt og grundigt om, vi kaster ikke bare pengene løst ud. Vi bruger pengene der, hvor det er mest nødvendigt for at give væksten det sidste skub, siger hun.

Tirsdag bliver første del af sløret løftet, når den del af planen der omhandler initiativer for små- og mellemstore virksomheder bliver afsløret.

Fakta om vækstpakken

Ifølge Berlingske er der seks overordnede overskrifter for de 50 vækstinitiativer, regeringen lancerer i den kommende tid.

1) Bedre rammer for at bo og arbejde i yder- og landkommunerne.

2) Bedre rammer for at drive virksomheder i yder- og landkommunerne.

3) Bedre vilkår for dansk landbrug.

4) Bedre vilkår for danske virksomheder og styrket beskæftigelse.

5) Mere effektivt byggeri og billigere forsyning.

6) Bedre vilkår for investeringer og iværksættere.