"Det lugter af et valg, der bliver udskrevet i løbet af de næste 14 dage"

- Jeg synes, det lugter af et folketingsvalg, der bliver udskrevet i løbet af de næste 14 dage.

Sådan siger Peter Lautrup-Larsen, TV 2's politiske analytiker, om det vækstudspil med 50 punkter for yderområderne i Danmark, som statsminister Helle Thorning-Schmidt præsenterede hovedoverskrifterne for i Berlingskes tirsdagsudgave.

- Det her er et valgoplæg – hun indrømmer jo selv, det her kan ikke nå at blive vedtaget i den nuværende folketingssamling, siger Peter Lautrup-Larsen.

Han ser også Helle Thorning-Schmidts udspil som et svar på Venstre-lederen Lars Løkke Rasmussens aktiviteter.

- Der rejser sig selvfølgelig en hel masse detail-spørgsmål. Det forstår jeg bliver foldet ud af fagministrene i de kommende dage. Det statsministeren har gjort her er at samle det i en buket og tage ejerskab til det – også fordi Lars Løkke Rasmussen i øjeblikket også tager rundt i Danmark og fører sig frem med forskellige forslag, alt efter hvilken region, han er i – det skal det her jo også matche, siger Peter Lautrup-Larsen.

- Det er først og fremmest valgkamp, siger han om udspillet.

Peter Lautrup-Larsen siger, at der i denne valgkamp har været kamp om at få vælgerne i yderområderne i tale.

- Der må vi sige, at det har været en konkurrence i højere grad end jeg mindes vi tidligere har set toppolitikerne gøre omkring "Udkants-Danmark", siger Peter Lautrup-Larsen. Han forudser at en del af valgkampen vil blive ført på det spor.

- En del af den politiske debat vil gå med de mere nære ting, siger han.

Men Peter Lautrup-Larsen vurderer dog ikke, at det bliver hovedtemaet i valgkampen - det gør den klassiske diskussion mellem rød og blå blok om vækst kontra skattelettelser.