- Selvfølgelig går jeg efter en ministerpost

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade politiske ambitioner har ikke lidt et knæk, selvom det efterhånden er fem år siden, han måtte forlade Folketinget.

Torsdag valgte han at takke ja til et tilbud om at stille op for Venstre ved det kommende folketingsvalg, og det bliver ikke på de bagerste rækker, man fremover skal finde Søren Gade i folketingssalen. I hvert fald ikke, hvis det står til ham selv.

- Når man går ind i politik, så er det for at få indflydelse, og den får man mest af, hvis man bliver minister, så det er selvfølgelig min ambition, hvis vi kommer dertil.

Søren Gade har på rygtebørsen flere gange været hastigt tilbage på vej mod en politisk karriere, efter han selv valgte at stoppe i 2010 i kølvandet på flere skandalesager, der gav den daværende forsvarsminister så mange ridser i lakken, at han til sidst så det nødvendigt at trække sig fra posten.

Og på det seneste hovedbestyrelsesmøde i Venstre i 2014 blev han trukket med ind i kampen om formandsposten, efter Lars Løkke Rasmussen var kommet i unåde på grund af en sag om betalingen af hans tøj.

Urimelig tæsk til Løkke

Dengang blev han som led i et strategisk spil om formandsposten nævnt som mulig efterfølger for Lars Løkke Rasmussen, men Søren Gade havde ikke på det tidspunkt truffet en beslutning om at gøre comeback, og den endelige beslutning blev først truffet torsdag.

Og loyaliteten over for partiformanden er intakt

- Jeg støtter Lars Løkke, det har jeg gjort lige siden han blev næstformand, og den perfekt cirkel findes jo ikke, men jeg synes, de tæsk han har fået er urimelige, for det dybest set ikke er noget, der vedkommer andre end Venstres medlemmer. Jeg tror på, at når valgkampen for alvor går i gang, og når Lars Løkke står over for de andre, så vil han igen vise, at han er en blændende dygtig politiker med styr på fakta, siger Søren Gade.