Er det her beviset på, at fotovogne skal være pengemaskiner?

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen mener at have fundet dét, som han kalder et bevis for, at formålet med politiets fotovogne er at skrabe penge ind til statskassen. Det skrev han tirsdag på sin Facebook-profil, hvor han samtidig har lagt et billede op af en mailkorrespondance mellem Finansministeriet og Justitsministeriet.

I mailkorrespondancen fra juni 2012 – der er en del af en 77 siders aktindsigt, som er blevet offentliggjort på Folketingets hjemmeside – fra en ansat i Finansministeriet står, at ministeriet har hævet antallet af fotovogne:

- I vedhæftede har vi hævet antallet af biler til 75, hvilket ikke er clearet herovre, men vi vil bede jer forholde jer til, om dette vil kunne lade sig gøre og give de provenuer, der er beskrevet i tabellen.

Og det er ifølge Karsten Lauritzen beviset for, at regeringen ikke har fortalt sandheden om politiets nye ATK-vogne, skriver han på Facebook:

- Her er beviset for at regeringen, taler usandt, når de påstår at fotovognene ikke skal være pengemaskiner (…) Jeg synes det er uærligt og uanstændigt!

De 75 nye ATK-vogne til politiet er blevet indkøbt af Justitsministeriet, og justitsminister Mette Frederiksen har flere gange påpeget, at det er af hensyn til trafiksikkerheden. I projektbeskrivelsen fra oktober 2011 står:

  • Formålet med etablering af ATK standere er at bidrage til at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken ved at søge at nedbringe antallet af bilister, der overtræder hastighedsbegrænsningerne. Den overordnede fordeling af ATK standere på landsdele og vejtyper bør derfor fastsættes ud fra trafiksikkerhedsmæssige hensyn.

Der er ikke i den offentliggjorte aktindsigt nævnt yderligere om mailen fra Finansministeriet. 

Politiet kamuflerer deres nye fartmålere for bilisterne

TV 2 har tidligere skrevet om, hvordan der er god grund til at være ekstra opmærksom på speedometret efter lanceringen af politiets nye fotovogne. Optagelser af fotovognene viser nemlig, at de kan være meget svære at spotte, da de nye fartmålere ikke længere behøver stå inde bag ruden i de velkendte vogne.

I videoen herunder ses en af politiets fartmålere, der står alene og ubemærket i vejkanten:

Se flere billeder og video hos Local Eyes.