Søren Pape vil føre Konservative til højre: Schlüters tid var en parentes

- Hvis man kigger historisk på, hvor partiet har ligget i mange år, jamen så er det jo her. Altså det var jo, synes jeg, en parentes, at vi i firserne var meget mod midten.

Sådan lød det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, fredag aften på TV 2 NEWS til spørgsmålet om, hvorvidt han har opgivet at gøre De Konservative til et stort parti igen.

Forinden den opsigtsvækkende udtalelse svarede formanden nej til spørgsmålet - han vil netop gerne gøre partiet større, men det skal ikke være som et midterparti, som det var tilfældet i firserne, da den daværende formand for partiet, Poul Schlüter, var statsminister og havde omkring 20 procent af stemmerne.

I en artikel i Berlingske, der udkommer lørdag, fortæller Søren Pape Poulsen, at hans parti skal ligge til højre for partiet Venstre. Det skal være slut med at være et bredt favnende borgerligt midterparti:

- Jeg har det sådan, at et parti, der har vores størrelse med otte mandater, vi kan enten blive hængende i det, der var engang eller tydeligt gøre op med nogle ting og meget, meget tydeligt fortælle, hvor det er vi står på nogle politiske områder, siger han til TV 2.

- Det er klart, at der er nogle politiske områder, der står nogen hjertes nært, og for andre er det lidt længere væk. Men for mig betyder dét at have en meget tydelig værdipolitik, klar retspolitik og klar økonomisk politik rigtig meget, siger Søren Pape.

De Konservative har i den seneste tid været i vælten med sin stop-kampagne, herunder budskabet om at stoppe naziislamisme. I et debatindlæg i Berlingske fredag, skriver Søren Pape Poulsen, at han ikke har fortrudt udtrykket, men at han beklager, hvis nogen har følt sig stødt.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter