Dan Jørgensen og de gode råd

Fødevareminister Dan Jørgensen har brugt 940.000 kr. på at udarbejde tre simple kostråd, hvor ét af rådene lyder: ”Lær at lave mad”. Man fristes til at supplere med flere gode kostråd, a’ la ”spis ikke for meget” eller ”hold dig fra flødeboller”, hvis det på den måde er muligt at score kassen på at være behjælpelig med selvfølgeligheder.

Måske man også kunne give Rådet for Større Færdselssikkerhed en hånd? Jeg tænker noget i retning af: 1. Tag er kørekort, 2. Spænd selen, 3. Lad være med at drikke alkohol. De gode råd er i modsætning til Jørgensens ganske gratis.

Dan Jørgensen burde i stedet for utallige stunts med alt fra kåring af nationalret og til at lege brugsuddeler i sin egen valgkreds, i stedet bekymre sig lidt mere for fødevareerhvervet. Danske landmænd er udfordret af det russiske importforbud og tusindvis af slagteriarbejdere har modtaget en fyreseddel. Det er et kæmpe problem, som kræver seriøs handling og som ikke kan løses af reklamebureauer og opslag på Facebook.

Den samlede danske fødevareklynges eksport er på 148 milliarder kroner og beskæftiger ca. 183.000 personer. Den arbejdsløse slagterimedarbejder kan ikke bruge Dan Jørgensens kostråd til særligt meget, men har i stedet brug for at forhindringerne for vækst indenfor fødevareerhvervet bliver fjernet. Det er faktisk meget konkret, idet Danmark på en lang række områder har valgt at overimplementere EU’s miljøregler, således at danske landmænd er stillet dårligere end kollegaerne i Tyskland og Sverige. Det svækker den danske konkurrenceevne og koster arbejdspladser. Desværre så er fødevareministeren mere optaget af, hvad der foregår på de sociale medier, end hvad snakken går om i frokoststuen på slagterierne.

Det er mindst lige så bekymrende, at Minister Jørgensen tilsyneladende har mistet kontakten til virkelighedens verden, når han uden det mindste tegn på dårlig samvittighed spenderer skatteborgernes penge på ingenting, fordi det giver ham et par gode minutter i ”prime-time”.

Det fremmer politikerleden og mistroen til de gode intentioner, når det går op for folk, at kostråd til en million er den slags pjat vi render rundt og bruger folks penge på, i stedet for at koncentrere os om de virkelige problemer. 

Derfor har jeg sat Dan Jørgensen i stævne i folketingssalen på onsdag for at forklare skatteyderne, hvorfor de tre åbenlyse selvfølgeligheder koster skatteyderne 940.000 kr. Jeg nærer ikke de store forhåbninger til Ministerens svarevne, og forventer at blive mødt af en irriteret argumentstrøm ledsaget af småspydige bemærkninger om, at jeg er ude af stand til at se ”storheden” i Minister Jørgensens kostråds-korstog.