'Vikaren fra helvede': Jeg var den rette medicin for SF

SF's Karsten Hønge mener, at han var den rette medicin for sit parti.

Det var blandt budskaberne, da han lørdag trådte op på talerstolen ved SF's landsmøde.

Politikeren, der kom ind på Christiansborg, da Anne Baastrup sygemeldte sig med stress, blev hurtigt kendt som 'vikaren fra helvede'. Knap havde han modtaget adgangkortet, før han kritiserede partitoppen på grund af Dong-salget, der til sidst endte med, at Vilhelmsen trak sig som formand og SF trådte ud af regeringen.

På talerstolen lagde han da heller ikke skjul på, at man kunne sige meget om den siddende regering, hvilket han da også havde gjort ved udvalgte lejligheder.

Det fik TV 2's politiske analytiker Thomas Funding til at spørge Karsten Hønge om, hvorvidt det ikke var en pæn måde at sige på, at det var ham selv, der i et eller andet omfang fremprovokerede SF’s exit fra regeringen. 

Siden da er det gået bedre for partiet, der går frem i meningsmålingerne.

- Det var lige nøjagtig medicinen, der skulle til. Vi har nu et SF, som både vælgerne og medlemmerne kan genkende, og vi har placeret SF lige der, hvor SF skal være. På et solidt venstreorienteret grundlag, siger Karsten Hænge og tilføjer:

- Nu er der i hvert fald ingen tvivl om, at hvis der er nogen, der taler de arbejdsløses sag, så er det SF.

Har I så stadig indflydelse?

- Vi har en ambition om efter en valg dels at have en S-ledet regering, men aldrig at lade socialdemokraterne være alene i dårligt selskab, for så går det galt

- Jeg har det stadig som ambition på mit partis vegne om, at vi skal i regering igen, men aldrig nogensinde skal SF i en regering, hvis vi skal tvinges til at sælge vores politiske bedstemor. Vi ønsker indflydelse, men vi ønsker ikke at forråde vores principper, lyder den klare melding fra Karsten Hønge.

I TV 2 Nyhederne klokken 19 gav Thomas Funding en analyse af SF's nuværende situation. Den kan du se her: