Ærlig Charlotte Bircow: Der er områder jeg ikke ved nok om endnu

På Liberal Alliances landsmøde lørdag fik TV 2's politiske reporter Knud Brix lejlighed til at stille partiets nyeste skud på stammen, fitnessdronningen Charlotte Bircow, et par spørgsmål.

Den 53-årige nyklækkede folketingkandidat fortalte tirsdag, at hun i den forestående valgkamp vil føre kampagne på den offentlig sektor, der efter hendes mening "trænger til en god gang hovedrengøring",

- Hvad mener du om den nye offentlighedslov?

- Den er jeg ikke så super stærk i, som jeg er på de mærkeområder, som jeg rigtig gerne vil gå til valg på. Det, jeg synes er vigtigt, er at gøre en forskel inden for sundhedssektoren. Jeg vil rigtig gerne gå ind og give os et, ikke bare godt, men verdens bedste sundhedssystem.

- Men går du ind for offentlighedsloven?

- Den er jeg ikke stærk i, så det vil jeg gerne researche på og vende tilbage på.

'Jeg er jo helt ny'

- Hvad så med spørgsmålet om, hvor kontanthjælpsloftet skal ligge. Hvor mener du, det skal være?

 - Vi har jo lagt et kontanthjælpsloft på 6995 kroner om måneden. Men samtidig vil vi meget gerne lave nogle skattelettelser, så man ikke skal betale skat af de første 7000 kroner, man tjener om måneden. Desuden vil vi gerne sænke skatten til 40 procent. For at der kan være velfærd, skal vi have en velstand, så vi skal have gang i væksten ved at sænke skatten for virksomheder.

Efterfølgende spørger Knud Brix ind til den omdiskuterede blasfemiparagraf, som Liberal Alliance gerne vil have afskaffet.

- Hvad mener du om paragraffen?

- Det ved jeg faktisk ikke. Den har jeg ikke sat mig ind i endnu. Jeg er jo helt ny i det her. Der er områder, jeg er rigtig stærk i, men ligesom almindelige mennesker så er der områder, hvor jeg ikke ved nok endnu.

- Bør vi melde os ud af EU?

- Jeg mener i hvert fald, at vi bør ryste den pose, der hedder EU og stille os spørgsmålet om, hvorfor vi har valgt os ind i EU, og hvilke ting skal være det frie valg for danskerne, og hvilke ting skal EU bestemme.

- Men mener du, vi bør melde os helt ud?

- Nej, men jeg mener, vi bør ryste posen og se på det på ny.

Fokus på sundhed

Da Charlotte Bircow annoncerede sit kandidatur var det med meldingen om, at hun ønsker at få indflydelse på sundhedsområdet, som ligger hende nært, efter hun selv har været ramt af kræft. 

- Støtter du regeringens kræftpakke 4?

- Ja, det gør jeg, men jeg synes, vi kan gøre tingene meget bedre endnu. Vi lever i et land, hvor antallet af kræfttilfælde vil stige med 25 procent inden 2025. Samtidig har vi skåret 300 sengepladser væk gør jo, at det bliver super svært at få plads til alle disse mennesker, så vi må finde ud af, hvad vi har tænkt os at gøre ved alle dem, der rammes af kræft. Desuden skal alle have muligheden for at komme til udlandet, lyder det uden tøven fra Charlotte Bircow.