Løkke: Vil have det dårligt, hvis min person forhindrer valgsejr

Du kan se hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen på TV 2 News første gang lørdag kl. 22.30. Eller når du vil på TV 2 PLAY. 

Hvis det skulle vise sig, at det er Lars Løkke Rasmussens person, der forhindrer blå blok i at komme til magten efter næste folketingsvalg, vil hovedpersonen selv have det rigtig dårligt.

Det fortæller Lars Løkke Rasmussen - i et stort interview med TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe - i anledning af, at der nu maksimalt er fem måneder til det næste folketingsvalg.

- Jeg ville da have det rigtig dårligt, hvis jeg står dagen efter, og vi har tabt. Og det er jo også derfor, jeg bruger al min energi på at vinde det her valg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den seneste Megafon-måling viste i slutningen af marts fortsat et komfortabelt forspring til blå blok med 54,8 procent af stemmerne mod rød bloks 45,2 procent. Men kigger man på de to statsministerkandidaters popularitet og troværdighed, er billedet anderledes.

I slutningen af februar viste en anden Megafon-måling, at 43 procent af danskerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister mod Lars Løkke Rasmussens 34 procent.

Og ser man på troværdigheden, viste en Megafon-måling i oktober, at kun 22 procent af danskerne anser Lars Løkke Rasmussen som mere troværdig end Helle Thorning-Schmidt. 44 procent vurderede ved den lejlighed Helle Thorning-Schmidt som den mest troværdige af de to, mens 31 procent svarede, at de var lige troværdige/utroværdige.

- Jeg er helt med på, at mit eget personlige renommé har fået alvorlige skrammer i forhold til sidste valg, hvor jeg var den person – uden at sidde og prale – der fik det højeste antal personlige stemmer (56.285 personlige stemmer, red.). Og jeg kan også se, at der fortsat er mange, der er på jagt. Sådan er det jo, det er et vilkår i politik, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Bedst for Danmark, der kommer valg inden sommerferien

Lars Løkke fortæller i interviewet, at han ikke er bange for, at Venstre og blå blok mister sit forspring, inden valget er overstået.

I forhold til, hvornår valget bliver udskrevet, er Venstre er klar, når valget kommer, siger Lars Løkke Rasmussen. Men han håber og tror, at det bliver før sommerferien.

- Det ville også være bedst for Danmark, for man må bare stilfærdigt konstatere, at statsministeren jo gik i valgkamp allerede i sin nytårstale. Hun holdt vel den mest partipolitiske nytårstale, man har set nogensinde med slogans, som dagen efter blev oversat som socialdemokratiske slogans på reklamer, siger Lars Løkke Rasmussen, der mener, at Christiansborg er gået i stå.

Det kommende folketingsvalg skal senest være afholdt 14. september 2015.

Du kan se hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen på TV 2 News første gang lørdag kl. 22.30. Eller når du vil på TV 2 PLAY. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter