Løkke fremlægger bilag under dronningens fødselsdagsfest

Mens Venstres formand Lars Løkke Rasmussen her til aften fejrer dronningens 75 års fødselsdag på Christiansborg Slot, har han lagt et opslag på Facebook. Her skriver Lars Løkke Rasmussen, at Ekstra Bladet torsdag bringer flere historier om ham og forbrug af alkohol:

”Mine gode venner på Ekstra Bladet har i sandhedens tjeneste nu søgt aktindsigt i, hvor meget alkohol der er drukket i Statsministeriet i min - og kun min - tid som statsminister.”

Herefter fremlægger Løkke eksempler på, hvor meget vin og champagne der er blevet drukket ved forskellige lejligheder. Her skriver han blandt andet:

”Lad os tage champagnen først: Ved to nytårskure for personalet, hvor der i alt deltog 145 mennesker, er der serveret 17 flasker champagne (0,7 genstand pr. pers.). Derudover er der serveret fire flasker champagne i forbindelse med de to ministerrokader i 2010 og 2011.”

Derudover linker Lars Løkke til en række bilag, hvor man i detaljer kan se, hvad der er blevet drukket og spist ved forskellige lejligheder.

At Venstres formand på den måde vælger at komme Ekstra Bladets formodede historier i forkøbet, er ikke en ny strategi. Det forklarer TV 2’s politiske analytiker, Thomas Funding Therkildsen:

- Det er klassisk Løkke. Han forsøger at afbøde slaget ved at komme Ekstra Bladet i forkøbet på de sociale medier. Når han læger det her opslag på Facebook, undgår han at skulle give interview og svare på kritiske spørgsmål, og vigtigst af alt får han muligheden for at give sin version, før Ekstra Bladet kommer med deres.

- Vi så noget lignende, da Ekstra Bladet kørte historien med Lars Løkkes alkoholforbrug på hans flyveture. Det er ”damage control” på en historie, der potentielt er meget skadelig for Venstres formand. Når Venstre bruger den her strategi, viser det, at de udmærket ved, hvor skadelig den kan være for Løkkes allerede sårede troværdighed, lyder vurderingen fra Thomas Funding Therkildsen.

Benjamin Rud Elberth, der er ekspert på politikernes brug af de sociale medier, mener, at episoden viser, at Ekstra Bladet ikke har samme magt som tidligere:

- Lars Løkke piller fuldstændig brodden af historien ved at ”breake” den, før Ekstra Bladet selv har planlagt at køre den. Vi ved jo reelt ikke, om Ekstra Bladet vil bringe historien. Der foregår lige nu et uhyre spændende magtspil mellem Ekstra Bladet og Lars Løkke. Nu må vi vente og se, om Ekstra Bladet overhovedet kører historien.