Venstre-politiker overfuset på McDonalds: 'Din skaldede idiot'

Venstres erhvervs- og innovationsordfører Jakob Engel-Schmidt blev natten til lørdag overdynget med en byge af skældsord og truet med tæsk, da han efter en bytur var på McDonalds på Kongens Nytorv i København klokken 1.45.

- Først lægger jeg ikke mærke til de her tre personer, der sidder omkring fem meter fra os. Men da de begynder at kaste med mad og papir, kan jeg se, at folk bliver rimelig irriterede. Da de er ved at ramme os, vender jeg mig om og beder dem stoppe, fortæller Jakob Engel-Schmidt til TV 2.

Det tager de tre unge mænd ikke godt i mod, og særligt den ene begynder at opføre sig aggressivt og råbe vendinger som ”Skaldede idiot”, ”ludersvin” og ”Jeg knepper din mor”.

Han sætter sig igen, men den aggressive unge mand fortsætter.

- Jeg rejser mig op og siger: Vil du ikke godt være rar at stoppe? Siger Jakob Engel-Schmidt.

Det får dog kun manden til at udfordre Engel-Schmidt til en slåskamp. Her griber vagten ind og smider manden ud. Idet han bliver slæbt forbi Jakob Engel-Schmidt og hans venner, siger han:

- Den eneste grund til, jeg ikke smadrer dig, er, at der en kvinde, din skaldede bums og ludersvin.

Vigtigt at sige fra

Jakob Engel-Schmidt delte oplevelsen med sine følgere på Facebook lørdag formiddag, og på knap tre timer har opdateringen fået næsten 1000 likes og 74 delinger.

Da Inger Støjberg i starten af februar havde en lignende oplevelse i biografen, udnyttede hun lejligheden til at tale om integration. Men den vej vil hendes partikollega Jakob Engel-Schmidt ikke ned ad. Hans budskab er, at vi danskere skal være bedre til at sige fra overfor dårlig opførsel i det offentlige rum.

- Det er en uacceptabel måde at opføre sig på og et uværdig sprog at bruge, og det siger en del om vedkommende. Han må have store personlige problemer og en dårlig opdragelse, og netop derfor skal det påtales, siger han.

Han fortæller, at ingen reagerede mod de unge ballademagere, men flere rejste sig og gik.

- Det kan jeg godt forstå, men jeg synes, at det er vigtigt at sige fra. Denne fyr er sikkert vågnet uden moralske tømmermænd og kunne sikkert finde på at gøre det igen, og netop derfor skal det udstilles, siger Jakob Engel-Schmidt.

Han retter en særlig tak til vagten, der var en mand på nogenlunde samme alder og af samme etniske oprindelse som ballademageren.

- Han klarede en svær opgave på en fornuftig måde på sin første arbejdsdag, siger Jakob Engel-Schmidt.

Læs hele hans opslag om oplevelsen her: