Støjberg om kæmpebanner på 'det sorte tårn': En advarsel til danskerne

De har lovet før. Nu lover de igen.

Sådan lyder overskriften på de gigant-bannere, som Venstre onsdag eftermiddag fik hængt op på det 85 meter høje hotel Crowne Plaza i Ørestaden på Amager.

Og formålet med den utraditionelle kampagne er at advare danskerne, lyder det fra Venstres politiske ordfører Inger Støjberg.

- Som I kan se har vi i Venstre hængt et banner op. Det er en advarsel til danskerne. En advarsel om, at Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne formentlig er i gang med det samme, som de gjorde ved sidste valg. Nemlig at snyde sig til magten, siger Støjberg og fortsætter:

- Ved sidste valg lovede man guld og grønne skove. At man kunne ordne alle problemer, hvis vi bare arbejdede 12 minutter mere. At der ville være to lærere i hver klasse. Der ville ikke være patienter på gangene på sygehusene. Det vi kan se nu er, at de har brudt løfterne ét for ét. Og når banneret nu hænger her, så er det selvfølgelig fordi det her er arnestedet for den nuværende regering og Helle Thorning-Schmidts løftebrud.

Hotel Crowne Plaza var netop hjemsted for de langstrakte regeringsforhandlinger mellem Socialdemokraterne, SF og de Radikale efter valgsejren i 2011.

- Men det er også fordi, hvis man skal have plads til alle de løftebrud, som regeringen nu har lavet, så skulle det jo være et meget højt tårn. Derfor hænger vores banner her, og det vil det gøre resten af dagen, forklarer Støjberg.

Hvad er Venstres valgløfter?

Kan du nævne nogle løfter, som Venstre går til valg på?

- Ja, håndværkerfradraget, siger Inger Støjberg.

Det var også det eneste, jeg kunne komme på. Er der andre?

- Vi har sagt præcis hvilken retning vi vil i. Vi vil skabe et Danmark, hvor det altid kan betale sig at arbejde.

Men løfter?

- Jo, men jeg har det sådan, at når jeg går til valg, så synes jeg det vigtigste er, at når man siger, hvilken retning man vil i, så ved befolkningen også, at det er den retning man går i, og ikke den fuldstændig modsatte, som Socialdemokraterne jo gjorde efter sidste valg.

Hvorfor bruger I ikke jeres kampagnekroner på at skrive om jeres retninger på det her store banner, i stedet for at rakke ned på andre partier?

- Jeg synes ikke det her er at rakke ned, jeg synes man må betegne det som folkeoplysning. Det er jo ikke mig, Venstre eller Lars Løkke Rasmussen, der har brudt de her løfter. Det er Helle Thorning-Schmidt.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter