Pia K. om Yahya Hassans politiske opstilling: Underholdende show

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, spår ikke Yahya Hassans nogen politisk succes, efter at det tirsdag kom frem, at den unge digter stiller op for Nationalpartiet.

Pia Kjærsgaard ser hele den unge forfatters opstillen som et show, der i højere grad handler om medieopmærksomhed end reel politik. Hun kalder det underholdende, at Yahya Hassan har valgt at stille op:

- Det er da underholdning i hvert fald. Det er jo et show. Jeg tror mere, at der er tale om en gimmick, som handler mere om medieopmærksomhed, end det er seriøst, siger Pia Kjærsgaard til TV 2 NEWS.

- Jeg tror næppe, at det kommer så langt. Og gør det, så får han næppe den samme succes i Folketinget, som han har med sin digtsamling, siger hun.

Gamle gnidninger mellem Kjærsgaard og Hassan

Pia Kjærsgaard har været ivrig i debatten om Yahya Hassan og digtsamlingen "Yahya Hassan". 

De to har også haft en lille diskussion på det sociale medie Facebook. Her lagde Yahya Hassan et billede op af DF-politikeren med teksten:

"Dengang Pia Kjærsgaard tilbød mig et blowjob. Jeg tog imod tilbuddet, men jeg offentliggjorde aldrig dette billede i frygt for, at folk skulle tro, der var mere end sex imellem os."

Yahya Hassan holdt i julen 2014 en tale ved Dansk Folkepartis julefrokost.

- Jeg synes, at han er blevet lidt forvirret på det seneste. Jeg tror ikke rigtig, at han kan finde sig selv, siger Pia Kjærsgaard til TV 2 NEWS. 

Inger Støjberg (V):

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg siger til TV 2 NEWS, at det er fint, at den unge digter forsøger at komme i Folketinget.

- Jeg synes, at det er fint, at han forsøger at komme i Folketinget. Jeg glæder mig til at tage debatter med ham, hvis det lykkes ham at komme ind, siger Inger Støjberg til TV 2 NEWS.

Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet. På nuværende tidspunkt har partiet 8500 vælgererklæringer, der ifølge partiet er godkendte. Partiet skal have 20.000 vælgererklæringer for at komme på tinge. 

Klokken 14 tirsdag holdt Yahya Hassan et pressemøde, der bl.a. indeholdt en næsten timelang oplæsning.

Om Yahya Hassan

Yahya Hassan har skrevet digtsamlingen, 'Yahya Hassan', som udkom 25. oktober 2013 på forlaget Gyldendal. 

Digtsamlingen "Yahya Hassan", er den bedst sælgende debut fra en digter  i Danmark med cirka 100.000 solgte eksemplare

Han er født 19. maj 1995 i Aarhus af palæstinensiske forældre, der i slutningen af 80'erne kom til Danmark som flygtninge fra Libanon.

I dag læser han på Forfatterskolen i København - men bag sig har han en fortid med tvangsfjernelser, talrige institutioner og ungdomskriminalitet.