Nationalpartiet: Her er Yahya Hassans nye parti

Den danske digter Yahya Hassan stiller op til Folketinget for Nationalpartiet. Det fremgår af en pressemeddelelse, der tirsdag morgen blev udsendt.

Partiet er det Danmarks første indvandrerparti, ført an af de tre brødre Kasif, Aamer og Asif, der er børn af pakistanske indvandrere.

- Umiddelbart virker det til, at de vil være en slags antiparti til Dansk Folkeparti. Det lyder sådan, når de skriver, at de vil tage de danske værdier tilbage, sagde TV 2s Peter Lautrup-Larsen i oktober sidste år, da partiet præsenterede sit program.

- Der er jo umiddelbart tale om gode kommunikatører og mange vil nok mene, der er tale om et frisk pust. Men foreløbig er det en fiks ide og der er langt fra tanke til handling. I hele Danmarks politiske historie har flere prøvet at bryde igennem uden held. Indtil videre ser jeg ikke nogen bundvending i dansk politik, lød analysen i oktober.

Partiets stiftelse medførte en stribe grove kommentarer på de sociale medier. Det fik partiet til at skride til politianmeldelser:

- En ting er tilsvininger og ærekrænkelser, og det overrasker os ikke. Der, hvor det går over grænsen, er, når der kommer deciderede trusler eller mordtrusler. Vi har set flere eksempler på, at vi eksempelvis skal "have et skud i nakken" eller skal "findes og slås ihjel". Jeg har ikke overblik over, hvor mange vi vil anmelde, men det er en del, sagde Kashif Ahmad, formand og medstifter af Nationalpartiet i den forbindelse til Berlingske.

Nationalpartiet er fortsat ved at indsamle de underskrifter, der skal gøre det muligt at stille op til Folketinget. Ifølge partiets egen hjemmeside har partiet 8.560 godkendte underskrifter i hus. Der skal typisk omkring 20.000 underskrifter til for at få lov at stille op til et folketingsvalg.

Nationalpartiet i punktform:

  • Stiftet i november 2014 af partiformand Kashif Ahmad og hans to brødre.
  • Vision: Vil arbejde for respekt, tolerance, åbenhed og solidaritet i samfundet.
  • Har modtaget 15.142 vælgererklæringer, hvoraf 8560 er godkendt. Det kræver mindst 20.260 godkendte erklæringer, før partiet kan stille op til Folketinget.
  •  Er repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Hvidovre Kommune, hvor Kashif Ahmad sidder i byrådet.
  •  Har 501 medlemmer og frivillige.
  •  Partiets slogan er: Vi er Danmark.

 Kilder: Nationalpartiets hjemmeside, Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Nationalpartiets mærkesager

Værdipolitik

- 24-års reglen skal afskaffes. Alle skal have ret til at vælge deres partner.

- Ingen forbud mod religiøse symboler i det offentlige rum. Alle har den grundlovssikret ret til at færdes på gaden uanset hvilke religiøse eller kulturelle symboler de bærer.

- Tilknytningskravet på 26 år skal ophæves.

Velfærdspolitik

- Mere tillid til offentlige ansatte

- Afbureaukratisering i den offentlige sektor

- Mere kvalitet i folkeskolen - skolereformen skal revurderes

- Flere varme hænder i sundhedsvæsenet