Charlotte Bircow: Derfor vil jeg i Folketinget

Den tidligere fitnessdronning Charlotte Bircow er tirsdag aften blevet opstillet til folketingskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns storkreds.

Det bekræfter hun over for TV 2.

53-årige Bircow er for mange danskere især kendt for sine træningsvideoer, og det er især ønsket om at få indflydelse på sundhedsområdet, der har trukket hende ind i dansk politik, fremgår det af en pressemeddelelse fra partiet.

- Vi lever i et Danmark hvor de fleste borgere oplever en dagligdag under stort pres. Aldrig har så mange været ramt af stress, depression og andre livsstilssygdomme, og med prognoserne for stigningen af kræfttilfælde med helt op til 25 procent op til år 2025, går vi en tid i møde, som vi slet ikke er forberedt på med en sundhedssektor, der i forvejen er stærkt presset. Det kan vi gøre SÅ meget bedre, udtaler Charlotte Bircow i pressemeddelelsen.

Her fremgår det, at hun i den forestående valgkamp vil føre kampagne på den offentlig sektor, der efter hendes mening "trænger til en god gang hovedrengøring".

- Vi har alt for mange regler og lappeløsninger, og vi bruger uendelig meget unødig tid. Vi skylder den danske befolkning at få ryddet grundigt op - et kæmpe arbejde, som må være den nye regerings fornemmeste job, siger hun.

Foruden Charlotte Bircow valgte Liberal Alliance i Københavns Omegns storkreds på tirsdagens opstillingsmøde også at opstille Sahar Aslani, der tidligere har været kandidat for LA i Gladsaxe under kommunalvalget.

- Det er en fornøjelse at få to dygtige kandidater med på holdet. Vi er glade for Sahar, som vi kender, men også for at Charlotte Bircow har valgt at repræsentere Liberal Alliance. Charlotte har en meget spændende profil, som jeg er sikker på, hun vil blive et stort plus for Liberal Alliance, udtaler storkredsformand Martin Peter Nilsson.

Charlotte Bircow oplyser til TV 2, at det er hende selv, der har kontaktet partiet. Hun siger, at hun tidligere har fået tilbud fra andre partiet, men i de tilfælde har takket nej.

Den tidligere kuglestøder og nuværende folketingsmedlem Joachim B. Olsen er spidskandidat for Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds.