Ny måling: Her er temaet der flytter vælgere

Når danskerne skal sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg, er der et tema, der vejer tungere end andre. Flygtninge og indvandrere er øverst på dagsordenen for 30 procent af danskerne. Det viser en ny Megafonmåling lavet for TV 2.

TV 2’s politiske analytiker Thomas Funding forklarer til TV 2 News, at målingen er endnu et stort tegn på, at temaet bliver valgkampens omdrejningspunkt.

- Det matcher som fod i hose, udlændingepolitik er det store tema i dansk politik. Vi ser partierne komme med politiske udspil på området. Venstre kom i dag med et integrationsudspil, Socialdemokraterne har kørt kampagne på det og er også kommet med en række politiske udspil.

- Det er ikke noget tilfælde. Den måling vi kommer med i dag, er der tilsvarende målinger i skufferne hos både Socialdemokratier og Venstre, det ved vi.

Analysen hos de to partier er således, at det er et tema, der kan afgøre valget, fortæller Thomas Funding.

De 30 procent har i rundspørgen sagt ja til, at temaet er vigtigt for dem ved et kommende valg, men det betyder ikke nødvendigvis, at de vil have udlændingepolitikken strammet, blot at det er et vigtigt område, forklarer Thomas Funding.

Den gruppe for hvem udlændingepolitikken er vigtig, fordi de ønsker at der skal lempes på området, er dog ikke interessant rent magtpolitisk, fortæller den politiske analytiker. Det er midtervælgerne til gengæld.

- På midten er der en lille gruppe, der kan tænkes at stemme på alle tre partier, og det er dem, som kampen kommer til at gå på, vurderer Thomas Funding.

Efter flygtninge og indvandrere er det hospitaler og sundhed, og derefter beskæftigelse, som danskerne vægter højest.

Se TV 2 NEWS' interview med Thomas Funding øverst i artiklen.