Kommentator: Godt nyt til dem, der ønsker sig valg

En række meningsmålinger den seneste tid har bragt fornyet spænding ind i den allerede igangværende valgkamp.

I sidste uge viste en måling, foretaget af Epinion for DR, at rød blok gik frem og stod til 47,2 procent af stemmerne mod blå bloks 52,8.

En måling, foretaget af Voxmeter, viste mandag endnu tættere løb: 48,1 – 51,4 i blå bloks favør.

Og tirsdag præsenterede instituttet Greens i Børsen en måling, der viser 48,2 – 51,7.

Alt sammen gode nyheder for regeringen, og for dem, der håber, at statsministeren snart trykker på valgknappen, forklarer BT’s politiske kommentator Søs Marie Serup.

- Det er i hvert fald gode nyheder for dem, der går og ønsker sig et valg. Spændet mellem de to blokke er jo indsnævret og faktisk ikke siden Venstres formandsopgør sidste sommer har det været så tæt, som det er lige nu.

Søs Marie Seerup understreger desuden, at Dansk Folkeparti ser ud til at have tabt tærræn de seneste måneder, og i dagens måling fra Greens eksempelvis blot står til 17,2 procent.

- Hos Socialdemokraterne glæder man sig over, at man selv går frem og at Dansk Folkeparti tilbage. Det er noget, man har arbejdet på meget længe, siger hun. 

Vælgerne søger mod magtpartier

De tætte målinger kommer efter, at Socialdemokraterne forrige weekend lancerede en ny stor annoncekampagne med overskrifter som "Stramme asylregler og flere krav til indvandrere" og "Kommer du til Danmark, skal du arbejde". 

- Socialdemokraterne vil nok selv sige, at det er den storstilede annoncekampagne, de har kørt, og den profil, de har lagt på udlændinge- og integrationspolitikken, der er årsagen, siger Søs Marie Seerup:

- Men det kan også hænge sammen med, at vi nærmer os et folketingsvalg, og så vil der være en tendens til, at vælgerne søger mod de to store statsministerpartier – Venstre og Socialdemokraterne – fordi man går fra at bruge målingerne som en rettesnor, man giver politikerne, hvor man viser, om man er tilfreds eller utilfreds med dem - og så til at man flytter sig over i en mere magtpolitisk tænkning, hvor man siger; vi skal have enten Løkke eller Thorning som statsminister, og hvor er det så, vi vil sætte vores kryds?

Der skal senest afholdes valg til Folketinget den 14. september.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter