Frank Jensen langer ud: Useriøs hetz mod København

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) langer tirsdag i et debatindlæg i Jyllands-Posten ud mod flere af landets borgmestre, som han mener skyder på København med ”fjollede postulater.” Samtidig får også Jyllands-Posten, der ifølge Frank Jensen kører en hetz København, et par ord med på vejen.

Det sker efter en – ifølge Frank Jensen – række historier i avisen, hvor København ”får med kradsbørsten” i blandt andet flygtningedebatten, fordi tal fra Udlændingestyrelsen viser, at København ikke skal modtage nogle af de mange flygtninge, der lige nu kommer til Danmark.

- Og nu holder avisen så mikrofonen for en række borgmestre og rådmænd, som klager over, at de skal tage imod flygtninge, mens København ikke skal. København snyder, det er helt urimeligt, lyder påstanden, skriver Frank Jensen i debatindlægget.

Han skriver videre:

- Det er ganske enkelt useriøst at stille det op, som om København kører på frihjul i forhold til resten af landet. Tværtimod ville flere flygtninge, hvor der i forvejen er store andele af indvandrere og efterkommere, gøre det endnu sværere at integrere dem, som allerede er her. København tager i høj grad et ansvar for at integrere indvandrere og efterkommere, men vi har altså nogle udfordringer i en helt anden liga end Morsø og Samsø, som er blandt de kommuner, der beklager sig i Jyllands-Posten, skriver Frank Jensen.

København modtager hver tredje familiesammenførte

Ifølge Udlændingestyrelsen er fordelingen af flygtningene til kommunerne i 2014 blandt andet udregnet på baggrund af antallet af indvandrere, flygtninge og familiesammenføringer i den pågældende kommune i 2013.

Således modtog Region Hovedstaden – ifølge Frank Jensen – således 1.291 borgere i forbindelse med familiesammenføringer i 2013. Til sammenligning var der på landsplan i alt 3.671 familiesammenføringer.

- Vores andel af udenlandske statsborgere fra ikke-vestlige lande er dobbelt så stor som landsgennemsnittet (…) Så hovedstaden både har flest udlændinge – og vi får flest udlændinge, skriver Frank Jensen.

Rådmand er velkommen på Vesterbro og Nørrebro

Han skriver samtidig, at han bliver trist, når en SF-rådmand fra Aarhus påstår, at København ingen sociale problemer har. Han inviterer derfor rådmanden til at tage en gåtur på Vesterbro i området omkring Hovedbanegården og Istedgade.

- Derpå kunne han tage en tur til Nørrebro, der med sine 75.000 borgere er større end en gennemsnitlig dansk kommune – og som, hvis den var en kommune, ville være den fattigste målt på indkomst.

Han skriver videre:

- Hvis rådmanden vi spare turen, har jeg et par centrale facts: 13 pct. af Danmarks befolkning bor i København. Vi har 16 pct. af alle Danmarks langtidsledige, 28 pct. af landets hjemløse og 25 pct. af stofmisbrugerne.

Herunder kan du se Udlændingestyrelsens fordeling af flygtninge for 2015 på regioner.