Borgmester om skattefejl: Andre borgere kan være ramt

I en sag fra Helsingør har Skat nu endnu engang måtte beklage fejl i forvaltningens sagsbehandling af grundskylden for en række små strandhuse i Helsingør, hvis grundskyld er femdoblet. Det er sket på trods af, at Folketinget i 2013 vedtog, at grundskylden højst må stige med syv procent om året – og på trods af, at Skat først afviste, at der var blevet begået en fejl. Det kan du læse mere om her.

Ifølge den konservative borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, kan der imidlertid tale om endnu flere sager, hvor Skat har forhøjet værdien af de små fritidsgrunde på 60 kvadratmeter med flere hundrede procent.

- Jeg har bedt borgerne sende mig eksempler på vurderinger, som – de mener – er for høje. Jeg har modtaget 50-75 henvendelser, som jeg har givet til Skat og skatteministeren, ligesom jeg har holdt møde med skatteministeren og sendt ham et brev, siger Benedikte Kiær til TV 2.

Hun siger videre:

- Det gør mig bekymret, at der er sådan en vilkårlighed i vurderingen af ejendomme her i denne kommune og andre steder i landet.

Det var først, da Dagbladet Politiken bad Skat om en forklaring på den massive stigning, at Skat erkendte, at der var blevet begået fejl.  

Skat lover nu, at vurderingerne vil blive "ændret inden for et par måneder", og at Skat vil orientere ejerne om, at "grundskylden for deres ejendomme forventes at stige med maksimalt den fastsatte regulering fra 2014 til 2015 på 6,4 procent".

Tidligere har Skat erkendt en række andre fejl i vurderinger af grundskyld.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) siger, at han er tilfreds med, at Skat nu har erkendt fejlen, og at der vil blive rettet op. Han er derudover ingen kommentarer til sagerne fra Helsingør.