R: Enhedslisten synes snart, det er synd for alle

Hos Radikale Venstre mener man, det er en dårlig idé, når Enhedslisten foreslår at fastfryse grundskylden for de lavtlønnede.

I dag kan pensionister vente med at betale grundskyld til den dag, deres hus bliver solgt. Og det er den ordning, Enhedslisten vil have udvidet til også at gælde for de lavtlønnede.

Venstrefløjspartiet foreslår en indtægtsgrænse på niveau med den gennemsnitlige pædagogløn (27.730 kroner, red.), men det er Radikale Venstre lodret imod, forklarer finansordfører Camilla Hersom.

- Vi nærmer os jo en situation, hvor Enhedslisten synes, det er synd for alle. Og det nytter jo ikke noget, siger Camilla Hersom og uddyber:

- Det må være sådan, at hvis man køber sin egen bolig, så kan man også afholde udgifterne til den. Og der er det jo et vilkår for alle boligejere, at hvis deres situation ændres markant, så kan man blive tvunget til at sælge, siger Camilla Hersom.

Ifølge regeringspartiet bør det være de bredeste skuldre, der bærer det tungeste læs. Og her mener Camilla Hersom ikke, at boligejerne er den mest udsatte gruppe i det danske samfund.

- Et mærkeligt forslag

Hun mener, at Enhedslistens forslag vil medføre forskelsbehandling og nævner som eksempel, at folk, der bor i ejerlejlighed og som pludselig bliver arbejdsløse, vil være bedre stillet end dem, der bor til leje.

- Det synes jer ærligt talt er et meget mærkeligt forslag, siger hun.

Hos Enhedslistens argumenterer finansordfører Frank Aaen for, at nogle familier vil komme i klemme, når grundskylden bliver ved med at stige, som det ser ud til i visse dele af landet.

- Dem vil vi gerne give en hjælpende hånd, så de ikke er tvunget til at flytte ud af deres hjem. Det er jo en kæmpe social katastrofe, at folk er nødt til at flytte, hvis de ikke har råd til at blive boende, og det vil vi gerne være med til at afhjælpe, siger han til TV 2.

Enhedslisten får opbakning fra blandt andre Det Konservative Folkeparti og SF, men det får kun Camilla Hersom til at ryste på hovedet.

- Jeg ser det som et udtryk for, at vi er godt i gang med en valgkamp, og nu står partierne i kø for at sende signalerne til boligejerne om, at de skal forkæles. Det er ikke vores prioritet, sig hun og fortæller, at Radikale Venstre hellere vil sænke skatten på arbejde. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter