EL vil fryse grundskylden for lavtlønnede

Enhedslisten vil komme lavtlønnede boligejere til undsætning, så de ikke tvinges til at gå fra hus og hjem, når grundskylden stiger. Det skriver Jyllands-Posten

Pensionister kan i dag vente med at betale grundskyld til den dag, deres hus bliver solgt. Og dét bør også gælde for lavtlønnede, mener Enhedslisten, der foreslår den gennemsnitlige pædagogløn (27.730 kr., red.) som indtægtsgrænse. 

- Nogle familier kommer i klemme, hvis grundskylden stiger år efter år, og det gør den altså i dele af Danmark. Dem vil vi gerne give en hjælpende hånd, så de ikke er tvunget til at flytte ud af deres hjem. Det er jo en kæmpe social katastrofe, at folk er nødt til at flytte, hvis de ikke har råd til at blive boende, og det vil vi gerne være med til at afhjælpe, siger finansordfører Frank Aaen (EL) til TV 2.

S og R afviser

Mange tusinde boligejere får hvert år en grim overraskelse fra kommunen, når de to girokort sidst i december lander med det kommende års grundskyldsrater. Og det forventes at blive et tema i den kommende valgkamp, om grundskylden skal fastfryses, nedsættes eller hvad den skal... 

Konservative og Liberal Alliance har allerede varslet, at de er ude efter grundskylden. Og SF ser positivt på Enhedslistens forslag. Men Socialdemokraterne og De Radikale er afvisende overfor at indlemme lavtlønnede i modellen. 

- Det er nu engang sådan, at der er skat på jord i Danmark. Det er vilkårene, når man er husejer, siger skatteordfører Astrid Krag (S) til Jyllands-Posten. 

TV 2's politiske analytiker Peter Lautrup Larsen giver her et bud på, hvorfor Enhedslisten nu blander sig i grundskyldsdebatten, der ellers er domineret af borgerlige partier: