Ældresagen: Kommuner skal ikke straffes for indlæggelser

Det er en dårlig idé, at straffe kommunerne økonomisk, hvis de unødvendigt sender for mange ældre til indlæggelse på hospitalerne.

Sådan lyder det fra Ældresagen, efter Venstre har foreslået, at kommuner, der sender for mange ældre på sygehusene skal have en højere regning.

Hos Danmarks største upolitiske interesseorganisation, Ældresagen, der har 725000 medlemmer bag sig, advarer man nu direkte mod Venstres forslag om at lade kommuner få økonomisk incitament til at nedbringe antallet af ældre, der sendes på sygehus uden grund.

- Det siger sig selv, at det vil være helt forkert, at lade straffe kommuner, der måske sender for mange afsted til sygehusene, for det vil jo give kommunerne et omvendt økonomisk incitament til at spare på indlæggelserne, og det er på ingen måde nogen god ide”, siger souchef fra Ældresagen, Jens Højgaard til TV 2.

Berlingske skriver mandag, at antallet af ældre, der sendes på sygehus med sygdomme, der kunne være forebygget ved en tidlig kommunal indsats, er stigende. 

Det problem kender man udmærket til hos Ældresagen, men løsningen er ikke, at kommunerne kan vinde penge ved at spare de ældre, mener souchefen.

- Vi så gerne, at praktiserende læger, sygehuse og kommuner blev bedre til at samarbejde – det kan blive bedre, men aller helst så vi, at det var én samlet organisation, der tog sig af området”, siger Jens Højgaard.

Her kan du høre mere om Venstres forslag: