De Radikale: Lavere topskat efter valget

De Radikale annoncerer nu ønsket om en reform, der sænker skatten på arbejde - også i toppen af indkomstskalaen.

Sådan lyder meldingen fra den radikale leder, Morten Østergaard, der mener, at en lavere skat vil være med til at gøre det mere attraktivt at arbejde. Det skriver Politiken lørdag

Pengene vil De Radikale finde blandt andet ved at ophæve den mangeårige fastfrysning af boligskatterne fra 2020.

- Det er helt afgørende, at alle oplever, at skatten på arbejde falder. Vi skal adressere spørgsmålet om, at det kan betale sig at arbejde og fortsætte af det spor, vi har lagt. Men det er også vigtigt, at vi tør tage diskussionen om marginalskatten, siger Morten Østergaard til Politiken.

Hermed menes skatten på den sidst tjente krone. Ifølge Morten Østergaard er det den, der betyder noget for, om virksomhederne kan tiltrække arbejdskraft og dermed flere jobs. 

Uhensigtsmæssigt skattestop på boliger

Den radikale leder vil gøre op med skattestoppet på boliger. Et skattestop der har eksisteret siden 2001, men som ifølge Morten Østergaard er både uhensigtsmæssig og socialt skæv.

Han mener, at hvis man fortsætter med at give løbende skatterabatter til boligejerne, omfordeler man i uset grad til fordel for de borgere, der har mest i forvejen.

Morten Østergaard mener, at den løbende udhuling vil koste et milliardbeløb i de kommende år og vurderer derfor, at pengene er bedre anvendt på at sænke skatten på arbejde for alle. Dog understreger han, at han står ved den nuværende skattereform, der løber frem til 2020. 

Den nye skattereform skal være et led i et omfattende reformprogram, der skal styrke dansk økonomi frem mod 2025. Som et led i at styrke den danske økonomi, er det vigtigt at styrke arbejdsudbuddet, lyder det.

Corydon: Ikke regeringens politik

Hos Socialdemokraterne er man ikke positive over for ønskerne fra De Radikale. Finansminister Bjarne Corydon skriver i en mail til Politiken:

"Det er velkendte radikale holdninger og ikke regeringens politik. Det er næppe en nyhed, at SR-regeringen er en reformregering. Og det vil vi også være efter et valg. For kun gennem et konstant arbejde for at gøre tingene bedre og smartere kan vi sikre og videreudvikle vores særlige danske samfundsmodel, som vi kender, med fokus på den fælles velfærd; fri og lige adgang til sundhed og uddannelse; gode job og en sund og stærk økonomi."

Bjarne Corydon ser ikke et behov for at ændre ved fastfrysningen af boligskatten. Han henviser til, at der er en bred aftale i Folketinget, som binder alle forligspartierne til ikke at røre ved boligskatterne. En aftale, der ifølge finansministeren gælder i hele næste valgperiode og mere til. 

Fredag oplyste Morten Østergaard, at det centrale mål om 150.000 ekstra i privat beskæftigelse i 2020 ser ud til at blive oplyst.