Besserwisserne: Kan man vinde valget på højere vækst?

Se Besserwisserne på TV2 PLAY.

Der er fremgang i dansk økonomi. Det slog regeringen i dag fast i det såkaldte konvergensprogram.

Skønnet for væksten i dansk økonomi her i 2015 har regeringen nu hævet til 1,6 pct. fra 1,4 pct. Men er forårstegn og spirende økonomisk optimisme en stor fordel for regeringen, som den kan bruge som afsæt til valg?

Det er de politiske kommentatorer i ”Besserwisserne” uenige om:

- Det er en dobbelt-fordel for rød blok. Når økonomien går godt, er det altid godt for regeringen. Men det, der er helt afgørende for regeringen lige nu er, at mange af de reformer af de lavede, der gjorde ondt på mange af kernevælgerne og som har skabt frustration – de reformer begynder nu at være mere retfærdiggjort, siger politisk kommentator Lars Trier Mogensen.

Politisk kommentator på BT – Søs Marie Serup – mener ikke at et folketingsvalg, der handler om økonomi er en fordel for regeringen:

- Blå blok står traditionelt stærkest på de økonomiske spørgsmål – men lige nu er det rød blok, fordi det frikender dem fra at have ført en økonomisk politik, der var anderledes end den de ville føre.

Den liberale politiske kommentator og radiovært Jarl Cordua er enig:

- Vi skal bare huske på, at når økonomien går ud som tema, fordi det går bedre, så er det andre temaer som vælgerne begynder at interessere sig for. Og der tror jeg, at det er udlændingetemaet, der kommer op. Så ja, det er godt for de røde – men på den anden side er det skidt for dem, for så kan det være udlændingepolitikken, der kommer til at præge en valgkamp.

Se Besserwisserne på TV2 PLAY.

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.