Onsdagsduellen: Sverige er uden for pædagogisk rækkevidde

Se Onsdagsduellen på TV 2 PLAY

Europa oplever den største flygtningestrøm siden 2. Verdenskrig.

Samtidig er antallet af asylansøgere i Danmark nu på det laveste niveau siden maj 2012, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

I det politiske magasin ”Onsdagsduellen” på TV 2 NEWS mødte Dansk Folkepartis Søren Espersen SF’s formand, Pia Olsen Dyhr en debat om, hvordan Danmark får løst udfordringen med de over 600.000 flygtninge, der hvert år søger mod EU-landene.

I Sverige anslås op imod 105.000 flygtninge derimod at søge asyl i år.

Det får Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen til at pege fingre af Sverige som det sorte får i den fælleseuropæiske asylpolitik:

- Sverige er uden for pædagogisk rækkevidde. Sverige er et land, der ikke kan sammenlignes med noget andet land. Det kan også komme til at ramme os en dag, hvis svenskerne fuldstændig uhæmmet lukker alle mulige mennesker ind og giver dem asyl, siger Espersen i i duellen.

Dansk Folkeparti mener samtidig, at de godt 15.000 asylansøgere der i år ventes at komme til Danmark er et alt for højt talt. Men ifølge Søren Espersen skal det være op til den danske folkestemning, hvor mange asylansøgere vi skal tage imod.