Cheføkonom: Glem alt om to procent, Rohde

Tidligere på ugen meldte nationalbankdirektør Lars Rohde bramfrit ud, at opsvinget er i gang, da han præsenterede Nationalbankens kvartalsoversigt.

I samme ombæring opjusterede Lars Rohde Nationalbankens vækstprognose for året til to procent. Men det kan Rohde glemme alt om ifølge cheføkonom i Saxo Bank Steen Jakobsen:

- Hvis jeg ikke husker forkert er det 15 år siden at Danmark har haft to procents vækst, så jeg ønsker ham held og lykke med den forudsigelse, siger cheføkonom i Saxo Bank Steen Jakobsen og uddyber:

- Den danske økonomi er ikke i stand til at skabe det. Vi har ikke nogen reformer på nogen områder og vi har haft et kapital-inflow i forbindelse med spekulationen for en stærkere krone, siger cheføkonomen.

Ordene faldt i Millionærklubben på TV 2 News. Har du endnu ikke set ugens udgave kan den ses her.

Selv om prognosen kom fra Nationalbanken selv, så gør det ikke videre indtryk på cheføkonomen:

- Det sikreste tegn på, at der ikke kommet et opsving er, at nationalbankchefen eller en politiker fortæller os at krisen er ovre, for så fortsætter den for fuld styrke, siger Steen Jakobsen.

Men det er ikke kun i Danmark, at vi kan skyde en hvid pil efter flotte væksttal i år. Det kommer til at gælde hele verden over en bred kam i det, som Steen Jakobsen har kaldt et tabt år.

- USA og emerging markets er de to vækstlokomotiver vi har. USA er ved at bremse op og emerging markets lider under en stærk dollar og en faldende indtjening, slutter Steen Jakobsen

Hvad er millionærklubben?

’Millionærklubben’ handler om aktier og finansstof og er et fast ugentligt magasin på TV 2 NEWS. Holdet i ’Millionærklubben’ består af analytikerne Mogens VadLau Svenssen og Lars Persson samt værten Pernille Enggaard