- Hvis bare vi får en bums, så går vi til lægen

Selvom Venstre officielt er modstandere af brugerbetaling på lægebesøg, er mange af partiets kandidater ved det kommende folketingsvalg tilsyneladende af en anden mening. På altinget.dk har foreløbig 56 af partiets kandidater således, ifølge BT, medvirket i en valgtest og her afviser kun seks helt brugerbetaling, mens de øvrige i større eller mindre grad er åbne for det.

En af de politikere der åbent støtter brugerbetaling er V-kandidat i Københavns Storkreds, Colette Brix. Hun erklærede sig i testen "helt enig" i, at et lægebesøg skal koste 100 kroner.

Til tv2.dk uddyber hun:

- Vi er blevet et hypokonder- og behandlersamfund. Hver gang der er det mindste, hvis vi bare får en bums, så går vi til lægen. Hvis vi skal betale lidt, så kan det måske være, at det får hypokonderne til at blive væk.

- Der skal være grænser. Manden på bænken, splittede familier eller kræftramte de skal selvfølgelig være friholdte. Men dem der har arbejde, de må finde sig i, at det skal koste noget, siger hun.

Historien om V-kandidaternes blandede syn på brugerbetaling har allerede fået mange politikere fra oppositionen til at ytre sig. På Facebook skriver for eksempel Astrid Krag (S):

- Nej, Venstre - det skal IKKE koste penge at gå til lægen! Sygesikringsbeviset - ikke dankortet - giver adgang. Sådan skal det blive ved med at være!