Besserwisserne: Sådan vil en V-ledet regering se ud

I denne uges udgave af det politiske magasin ”Besserwisserne” diskuterer de politiske kommentatorer, hvordan en Venstre-ledet regering vil se ud, hvis Lars Løkke Rasmussen og blå blok vinder det forestående folketingsvalg, der skal afholdes her i 2015. Og her er analyserne vidt forskellige:

- Min fornemmelse er, at Lars Løkke og med ham mange i Venstre gerne vil have Dansk Folkeparti med i regering. Det vil de af den simple grund, at det begynder at ligne et flertal - der vil få vanskeligheder. Men så holdes vanskelighederne indenfor regeringen, siger Hans Engell, der dermed forudser en regering med Venstre og Dansk Folkeparti.

Politisk kommentator David Trads mener, at Lars Løkke Rasmussen vil foretrække en regering med Venstre alene:

- Selvom Dansk Folkeparti bliver store – så kan de ikke gå med i en regering på grund af den afstemning, vi skal have om et EU-forbehold (senest i begyndelse af 2016). Så derfor kan Dansk Folkeparti ikke gå med. Jeg tror Lars Løkke vil have en lille, smal Venstre-regering – som han kan styre – hvor han kan lave forlig på tværs af folketinget, siger David Trads.

Men Hans Engell står fast på, at han ser flest fordele for Løkke i, at Venstre får Dansk Folkeparti ombord i en regering:

- Det der er Løkkes rædselsscenarie er, at han sidder med en ren Venstre-regering eller med en VK-regering, hvor han mangler så mange mandater. Og så kan vi se en række situationer, hvor Socialdemokraterne kan etablere flertal med Dansk Folkeparti. Og så eroderes Løkkes muligheder.

Politisk redaktør for Fyens Stiftstidende – Elisabet Svane – bringer en helt tredje mulighed frem: At Dansk Folkeparti indtræder i regering i løbet af valgperioden – efter afstemningen om EU-forbeholdet. Det vil betyde, at valgperioden indledes med en regering med Venstre alene.

Hør hele analysen i ”Besserwisserne” på TV 2 PLAY.

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.