Italiensk firma kendt skyldig i underbetaling af metroansatte

Der er faldet dom i danmarkshistoriens største voldgiftssag.

Det italienske firma Cipa, der er underleverandør til metrobyggeriet i København, er skyldig i at have underbetalt dets medarbejdere.

Det er Voldgiftsretten nået frem til.  

Cipa er blevet dømt til at efterbetale 22 mio. kr. til de ansatte fra Portugal, Italien og Rumænien, som fagforbundet 3F har ført sagen for.

Krævede mere

3F havde krævet 30,5 mio. kr. i erstatning, men selvom beløbet næsten er 10 mio. lavere, er det stadig den største voldgiftsdom i dansk byggeri nogensinde. 

Hos hovedentreprenøren CMT tager man dommen til efterretning.

- Det ser vi med stor alvor på. Vi vil læse kendelsen igennem og snakke med metroselskabet. Det er for tidligt at sige på nuværende tidspunkt, hvilke konsekvenser det vil få. Vi vil sikre fremtidsdriften i projektet, og at det ikke får nogle konsekvenser for byggeriet, siger Sigurd Nissen-Petersen, kommunikationschef i CMT, til TV 2 News.  

3F har repræsenteret 200 metroansatte i Cipa, der altså nu har rettens ord for, at de er blevet underbetalt. 

Derudover har Cipa angiveligt forfalsket underskrifter på de ansattes lønsedler. 

39 har vidnet

39 medarbejdere har vidnet i sagen mod den italienske virksomhed. 

faglig sekretær i 3F Silas Grage fortalte tirsdag morgen til TV 2 News, at flere ansatte havde undladt at stå frem, fordi de frygtede for konsekvenserne. 

De har bl.a. været bekymrede for at blive blacklisted, så de fremover ikke kan arbejde i deres hjemlande, ligesom flere har frygtet for deres familiers sikkerhed. 

Cipa har under hele sagen nægtet sig skyldig.