Riskær spurgte De Konservative før Alternativet

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen forsøger at stille op for partiet Alternativet - men tidligere på året prøvede selvsamme Riskær at blive opstillet for De Konservative.

Det fortæller Nikolaj Kruse Bøggild, der er formand for de Konservative i Østjyllands Storkreds til BT.

Ifølge formanden afviste han og ledelsen i kredsen Riskær.

- Efter sagen om Henriette Kjærs samlever, der ikke var ligeså bundhæderlig som hun selv, har vi givet hinanden håndslag på, at nu skal der altså være ordentlighed. Sådan noget vil vi ikke vide af igen. Og derfor kan det overhovedet ikke komme på tale, at Klaus Riskær bliver stillet op her, siger han til BT.

Riskær, der tidligere også har flirtet med Socialdemokraterne, og desuden har siddet i Europa-Parlamentet for Venstre, nedtoner dog sit frieri til Konservative i et interview med TV 2 News.

- Det er rigtigt, at jeg sonderede nogle muligheder for, hvor synes jeg egentlig, at jeg kunne lave det politiske arbejde, jeg synes er vigtigt. Der kunne jeg bare konstatere, at det kunne jeg ikke hos Socialdemokraterne, og det mener jeg heller ikke, jeg kan hos De Konservative.

- Der var nogle berøringer, ikke forhandlinger overhovedet. Og jeg trak følehornene til mig. Jeg havde faktisk opgivet det.

- Da jeg så, at Uffe havde fået gjort dette fantastiske projekt til en realitet, blev jeg overrasket, fordi der kan mobiliseres folkelig opbakning til at tænke nyt politisk. Det er jeg glædeligt overrasket over.

- Havde det været der tidligere, havde jeg først ringet på hos dem, det er helt stensikkert.

Riskær fortalte i sidste uge, at han efter et møde med Uffe Elbæk fik at vide, at Alternativet ikke ønskede, at han skulle stille op til Folketinget for dem.

Alligevel fremlægger han sit kandidatur, når Alternativet i Københavns Omegns Storkreds den 17. marts afholder ekstraordinær generalforsamling.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter