Bondo: Lærere skal ikke bestemme om Muhammed-tegninger trykkes

Lærerne i de danske folkeskoler skal ikke blande sig i, hvorvidt de omstridte Muhammed-tegninger skal bringes i elevernes lærebøger. Det mener formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo.

- Jeg er af den grundholdning, at vi skal for alt i verden ikke begynde at pålægge forlagene at lave bestemte materialer. Forlagene prøver at indhente stor ekspertise inden for de fag, de laver materialer til, og jeg tror, det er måden, vi skal blive ved med at gøre det på, og så skal vi andre ikke blande os i, hvilke bøger de laver, siger Anders Bondo til tv2.dk.

Religionslærere: Muhammed-tegninger skal trykkes

Udtalelsen kommer som reaktion på, at De Konservative i en kronik i Jyllands-Posten foreslår, at Muhammed-tegningerne og den efterfølgende Muhammed-krise skal have en fast plads på skoleskemaet.

Samtidig opfordrer Religionslærerforeningens formand over for dr.dk til, at tegningerne skal trykkes i skolernes lærebøger.

Bondo: Overlad det til forlag og skolerne

Men Anders Bondo er ikke enig. Han ser ikke noget problem i, at Muhammed-tegningerne i dag ikke optræder i lærebøgerne, som skolerne har til rådighed.

- Hvis der er et forlag, der vil lave en religions- eller samfundsfagsbog, hvor de tegninger er i, så står det dem jo frit for, og så står det jo skolebestyrelsen frit for, om de vil godkende det på en pågældende skole, siger Anders Bondo til tv2.dk.

- Jeg kan have min professionelle holdning, men det kan den enkelte lærer i samarbejde med kollegaer og ledelse forholde sig til, som vi gør på så mange andre områder.

Over for DR Nyheder oplyser formanden for foreningen af lærere i historie og samfundsfag, Dennis Hornhave Jacobsen, at han ser det som en dårlig ide med Muhammed-tegninger i undervisningsbøgerne.