Optælling: Støjberg mest indvandrerkritisk på Facebook

Venstres gruppeformand Kristian Jensen går i rette med den hårde tone i indvandrerdebatten i en kronik i Søndagsavisen, der samtidig har talt indvandrerkritiske opslag op på Facebook.

Og ifølge avisen er det Venstres politiske ordfører, der står for flest negative opdateringer (Der er talt fra 3. februar og 30 opslag tilbage).

Her har Inger Støjberg nemlig 19 negative opdateringer, skriver Søndagsavisen, mens Kristian Jensen til sammenligning kun har én enkelt ud af de 30.

Inger Støjbergs opdatering fra den 3. februar kom også til at danne debat i medierne, da hun blandt andet skrev, at "Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik

Men selve kritikken i kronikken er ikke rettet mod Inger Støjberg, forsikrer Kristian Jensen.

- Jeg har intet at udsætte på Inger. Jeg synes, at hun er en fremragende politisk ordfører, og at hun får placeret Venstre rigtigt i det samlede billede, siger Kristian Jensen til avisen.

Inger Støjberg har ellers fået Venstre-kritik for netop en indvandrerkritisk tone, hvilket er kommet fra blandt andre Jens Rohde.

"Hvis man gerne vil, at andre skal behandle andre, som de selv gerne vil behandles, kan man jo begynde med sig selv og undlade at benytte enhver lejlighed til gennem generaliseringer at forpeste kommunikationen og marginalisere de mennesker, man forlanger skal undlade at marginalisere sig selv," skrev Jens Rohde på sin Facebook-profil og linkede til en artikel om Inger Støjbergs udtalelser i forbindelse med hendes oplevelser i biografen.

Til sammenligning har Søndagsavisen kun talt otte opdateringer, der er indvandrerkritiske, fra Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti, mens integrationsordføreren hos Venstre, Martin Geertsen, har stået for 11, hvilket er næstflest ifølge Søndagsavisen.