Hækkerup vil forbyde Hizb ut-Tahrir: Absurd situation i Nivå

Det er meget bekymrende, når en person med tilknytning til Hizb ut-Tahrir bliver formand i en beboerforening i Nivå. Det mener udlændingeordfører hos Socialdemokraterne, Ole Hækkerup. Han reagerer på nyheden om, at Omar Saad er blevet formand i Islandhøjparken i Nivå.

- Jeg synes, det er dybt bekymrende. I virkeligheden er det helt absurd, at de her prøver at bruge demokratiet for at se, om man kan opnå nogle positioner i samfundet, siger han.

Tidligere på året var der politisk flertal for at forsøge at få lukket organisationen på grund af, at den undergraver demokratiet. Og derfor er det også vigtigt for Ole Hækkerup, at der bliver sagt fra overfor disse tilfælde, hvor Hizb ut-Tahrir-medlemmer alligevel benytter demokratiet.

- Vi skal sige klart fra og sige, at vi vil noget andet med det danske samfund – få advaret mod det her, så der ikke er nogen tvivl om, hvad det er for nogle værdier, vi har i det omgivende samfund. Men selvfølgelig også vigtigt, at vi får fulgt det her tæt, sådan så vi får holdt nøje med, hvordan det faktisk går. For vi ønsker ikke, at den der religiøse intolerance skal slå rod i samfundet.

Han mener, at alarmberedskabet burde være i gang, når netop anti-demokrater stemmes demokratisk ind:

- Det er allerede lidt bekymrende, når der er nogle, der vil afvikle demokratiet og så vil bruge demokratiet. Allerede dér er der noget galt.

Omar Saad har sagt til Frederiksborg Amts Avis, at hans politiske holdninger ikke får betydning for positionen som formand. Det har dog bekymret tidligere bestyrelsesmedlemmer, og det har samme virkning på Ole Hækkerup:

- Vi ønsker ikke på nogen måde at fremme de kræfter, der ønsker at undergrave de kræfter, som vi bygger vores samfund på, siger han.