DF svarer igen: Venstre sender forvirrende signaler

Divergerende meldinger fra topfolk i Venstre gør det særdeles svært at finde ud af, hvor det store oppositionsparti egentlig står i debatten om indvandrere og integration.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen, efter at V-næstformand Kristian Jensen i den nyeste udgave af Søndagsavisen retter en kritik mod de politikerkolleger, han mener for ofte ”tager udgangspunkt i problemerne” når der debatteres indvandring.

- Det kan være svært at finde ud af, hvor Venstre egentlig vil placere sig i den her debat, for det er skiftende meldinger, der kommer fra partiets folk. Jeg synes det ville være rart, hvis der var en linje, siger Martin Henriksen.

Kristian Jensen retter også i Søndagsavisen en skarp kritik af særligt Dansk Folkeparti.

- Dansk Folkeparti har åbenbart den holdning, at den danske kultur er svag. Vores kultur er stærk og kan sagtens klare, at der kommer arbejdskraft udefra, siger han blandt andet til avisen.

’Der skal kæmpes for dansk kultur’

- Jeg synes, det er underligt, at Kristian Jensen og Venstre åbenbart nu mener, at DF’s politik skulle udgøre et problem. Jeg synes ærlig talt, at når vi taler om indvandrere og integration, så har vi massive udfordringer, og dem burde vi bruge tiden på at forsøge at løse, i stedet for at lange ud efter hinanden i blå blok, siger Martin Henriksen og fortsætter:

- Til det med, at vi skulle mene, at dansk kultur er svag; det ved jeg ikke, hvor han har fra. Men det vi siger i Dansk Folkeparti er, at en kultur kun er stærk, hvis dem, der er en del af den, er klar til at kæmpe for den. Og der synes vi jo, at både Venstre og Socialdemokraterne har et problem. For godt nok siger de, at det er vigtigt at værne om dansk kultur, men det er svært at se, hvad de gør ved det i handling.

Men har Kristian Jensen ikke ret i, at der er en tendens til at fokusere pĂĄ de omrĂĄder, hvor der er problemer med integrationen, fremfor pĂĄ de omrĂĄder, hvor den fungerer godt?

- Med jævne mellemrum siger jeg jo, at der også er indvandrere, der gør det godt.  Men der er massive integrationsproblemer, og de problemer skal vi politikere være med til at løse. Og en af de måder, vi hos Dansk Folkeparti vil løse det på, er ved at begrænse den ikke-vestlige indvandring og slå hårdt ned på radikale miljøer.

Hvornår har du selv sidst fremhævet en positiv historie om indvandringen?

- Jeg tror, det var for et par søndage siden, da jeg deltog i en gudstjeneste i en indvandrermenighed i København. Der er jo mange kristne indvandrere, der gør det godt og som ikke skaber problemer. Dem tog jeg ud og talte med og kunne konstatere, at der var en del af dem, der faktisk var positive overfor vores politik. For man skal huske på, at alle de velintegrerede indvandrere er lige så trætte af dem, der skaber problemer i det danske samfund, som vi andre er. 

Følg TV 2 Politik

FĂĄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pĂĄ Christiansborg:

TV 2 Politik pĂĄ Facebook

TV 2 Politik pĂĄ Twitter