Nye asyltal: Så få kom til Danmark i januar

Antallet af asylansøgere, der kom til Danmark i januar, var det laveste i mere end et halvt år.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Udlændingestyrelsen.

I alt søgte 626 om asyl i årets første måned – et fald fra 769 i december – og et markant fald i forhold til august og september 2014, hvor tallet lå på over 2000 om måneden.

Stort set ingen fra Eritrea

Samtidig viser tallene, at tilstrømningen af asylansøgere fra det afrikanske land Eritrea - der pludselig voksede eksplosivt i sensommeren sidste år – er stoppet. Således søgte kun tre personer fra Eritrea asyl i Danmark i januar. En stor del af de nye ansøgere - 311 - er flygtet fra Syrien.

Debatten om tilstrømningen af asylansøgere har fyldt meget i dansk politik det seneste halve år. Og i begyndelsen af februar blev en række stramninger af udlændingeloven vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Stramningerne, som blev foreslået af regeringen som følge af den markante stigning i sensommeren, forhindrer blandt andet asylansøgere på midlertidigt ophold i at få familiesammenføring det første år, de opholder sig i Danmark. 

Regeringen, Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance stemte alle for stramningerne, der er blevet skarpt kritiseret af blandt andet Institut for Menneskerettigheder og af Enhedslisten og SF.  

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter