Tirsdagsanalysen: De Radikale er i krise

Du kan se Tirsdagsanalysen pÄ TV 2 PLAY her

De Radikale er i krise – sĂ„ kontant lyder analysen fra politisk kommentator Michael Kristiansen.

Meldingen kommer i kÞlvandet pÄ balladen omkring den del af regeringens terrorpakke, der handler om at give efterretningstjenesten udvidet adgang til at overvÄge danskere i udlandet uden en dommerkendelse.

- De Radikale er klemt. Det kan godt vére de her dagsordner presser regeringen, men de presser de Radikale helt vildt”, siger Michael Kristiansen i aftenens Tirsdagsanalyse.

Men ogsĂ„ generelt kniber det med at sĂŠtte sig igennem for de Radikale – ifĂžlge Kristiansen er det Socialdemokraterne, der helt styrer regeringens overordnede politik.  Og det hĂŠnger blandt andet sammen med at det ikke lĂŠngere er Margrete Vestager, der stĂ„r i spidsen for partiet:

- Morten Østergaard har svĂŠrt ved at slĂ„ igennem. Han er mere ved at vĂŠre mr. 5 procent end mr. 10 procent”, siger Michael Kristiansen.

Tirsdagsanalysens anden hovedperson Peter Mogensen er enig i at Morten Østergaard er anderledes end Margrete Vestager, men ser knap sÄ sort pÄ de Radikales situation:

- Han skal lige have lov til at komme ind i kampen - det tager jo lidt tid at komme ind i mekanikken. Han er en anden profil end Vestager, men han er ikke pĂ„ vej i frit fald”, lyder det fra Peter Mogensen.

Du kan se Tirsdagsanalysen pÄ TV 2 PLAY her

Tirsdagsanalysen

Hver tirsdag bliver der i Tirsdagsanalysen med skarpe analyser sat fokus pÄ uges vigtigste politiske begivenheder.  De to tidligere spindoktorer, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, er faste gÊster i programmet, hvor TV 2 NEWS' Anne Vig er vÊrt.

Tirsdagsanalysen sendes hver tirsdag klokken 18.10.