Røde vælgere vilde med Citroën, blå med BMW

Vis mig din bil, og jeg skal fortælle dig hvad du stemmer.

En ny omfattende undersøgelse, gennemført af FDM, løfter nu sløret for, hvilke biler røde og blå vælgere foretrækker. Mere end 27.000 bilejere er blevet spurgt, hvor de regner med at sætte krydset ved det kommende valg, og resultaterne beskriver FDM i den seneste udgave af deres magasin Motor.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 42,3 procent af bilejerne regner med at stemme på et parti i blå blok, mens blot hver fjerde vil sætte krydset i rød blok. 32,7 procent af bilejerne er i tvivl.

Citroën og Audi

Når det kommer til valget af bilmærke, er der også markante forskelle på røde og blå vælgere. Mærker som Citroën, Mitsubishi, Renault og Skoda er populære blandt de røde vælgere, mens BMW, Mercedes, Audi og Alfa Romeo scorer højt hos blå vælgere.

Dielselbiler er mest populære blandt blå vælgere, mens røde foretrækker benzin-bilerne. Folk der stemmer på Venstre, Konservative og Liberal Alliance har flest biler til over 200.000 kroner. Og Venstre er med 18,3 procents opbakning det mest populære parti blandt bilejerne - SF scorer lavest med en tilslutning på 3,1 procent.

Undersøgelsen afslører samtidig, at røde vælgere oftest vælger at købe bil i farven … blå.

Du kan læse mere om sammenhængen mellem bil-valg og parti-valg i FDMs magasin Motor.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter