Løkke svarer igen på EB-anklager om druk

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, svarer mandag aften på Ekstra-Bladets anklager om "flydruk i arbejdstiden". 

"Vinen flød i stride strømme på flyrejser," vil der bl.a. stå på Ekstra Bladets spisesedler tirsdag morgen. Det fremgår af EB-chefredaktionsmedlem Karen Bros twitterprofil:  

Men det er ifølge hovedpersonen selv en storm i et glas vand, fornemmer man på hans Facebook: 

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i Statsministeriets udgiftsbilag fra Lars Løkke Rasmussens officielle udlandsrejser med Forsvarets Challenger-fly, da Venstre-formanden var statsminister.

Avisen skriver tirsdag, at der blev trukket "anseelige mængder" alkohol på turene, der varede op til to en halv time. Ifølge eb.dk afslører bilagene, at der blev faktureret det, der svarer til fem-seks genstande per person, hvis de fordeles jævnt på den daværende statsminister, hans embedsmænd og sekretærer. 

Til det kommenterer Lars Løkke Rasmussen på sin officielle Facebook-profil: 

- Mine gode venner på Ekstra Bladet har i sandhedens tjeneste nu kastet sig over mine flyvninger som statsminister. På 16 flyvninger er der faktureret 43 fl. vin á 125 kr. og 37 øl á 20 kr. Hvis alt vitterligt er drukket, svarer det til 295 genstande for de ca. 120 civile rejsende - eller små 2,5 genstande pr. deltager pr. returrejse. Men det stopper ikke her: På en flyvning fra Moskva har vi endvidere spist 57 poser chips/peanuts, fire kasser chokolade, fire kasser kransekage og drukket 40 (kilde)vand. Vi må have trillet ud af flyet efter de ca. to timers flyvning - eller også har Forsvaret måske faktureret det, der er taget om bord (fortæret eller ej). Måske er det derfor, Statsministeriet og Forsvaret klogeligt har kigget faktureringsmetoden efter i sømmene. Men det kan man jo spørge statsministeriets departementschef om, skriver han og fortsætter:

- Jeg kan i hvert fald sige en ting med sikkerhed: Det har altid været kutyme, at vi på hjemflyvninger om aftenen har fået et måltid mad og et par glas vin. Mon ikke det stadig er kutyme i Statsministeriet, selvom man ikke længere kan se i detaljer, hvad der er spist og drukket. Under alle omstændigheder vil det blive sådan igen, hvis jeg skulle blive statsminister påny.