Her er familien Venstre vil ramme... men findes den?

454.215 kroner.

Sådan lyder beløbet bag Venstres kampagne om for høj ydelse til en familie med tre børn. Den præcise familie omtalt i kampagnen udgøres af et par, der er på kontanthjælp og har tre børn. Men findes dén familie? 

TV 2 Nyhederne efterlyser den præcise familie-konstruktion, der via ydelser som boligsikring, tilskud til dagtilbud og børnecheck får det beløb, som Venstre nu går ud med i kampagner landet over. Tallene stammer fra Beskæftigelsesministeriet, hvor Venstre i efteråret spurgte ind til indkomst for en familie, der havde børn på et, fem og ti år.

Inger Støjberg, politisk ordfører for Venstre, mener, at det principielle eksempel viser, hvordan ydelsesniveauet er for højt i Danmark.

Og når dét er et problem for Venstre, så lyder den umiddelbare løsning fra partiet at indføre et kontanthjælpsloft:

- Det betyder, der skal være et loft for, hvor meget man reelt kan få i offentlige ydelser. Sådan var det, da vi havde regeringsansvaret sidst. Det har regeringen ændret, og der giver en skævvridning i samfundet, siger Inger Støjberg til TV 2.

Forslaget er dog blevet skudt ned af beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), der hæfter sig ved, at det stadig kan betale sig at arbejde herhjemme.

- Pointen er, at det for stort set alle kan betale sig at arbejde. Også for de personer vi taler om i dette eksempel.

- For dem er der mere end 1000 kroner ekstra til rådighed om måneden, hvis de er i arbejde, siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

Frelsens Hær: Det er som æbler og pærer

Frelsens Hær udsendte mandag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor organisationen beskrev, hvordan Venstres kampagne egentlig sammenligner pærer og æbler. Samtidig blev det forklaret, at Frelsens Hær dagen igennem er blevet kontaktet flere gange for at give oplysninger om kontanthjælpsfamilier videre.

- Denne diskussion risikerer igen at træde på folk, der i forvejen har mange problemer, at slås med, skriver Frelsens Hær i pressemeddelelsen.

Er du en del af en familie, som Venstre beskriver i kampagnen? TV 2 vil gerne høre fra dig – så skriv til nalb@tv2.dk.