EB-boss: Derfor skriver vi om Løkkes fly-bilag

Der er gennem årene blevet talt meget om Lars Løkkes forhold til alkohol, og hvem der betaler hans regninger. Derfor er det relevant at grave i, hvor meget der blev drukket, når Løkke fløj i embeds medfør, mens han var statsminister. Sådan forklarer Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen om Ekstra Bladets forsidehistorie tirsdag. 

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i Statsministeriets udgiftsbilag fra Lars Løkke Rasmussens officielle udlandsrejser med Forsvarets Challenger-fly, da Venstre-formanden var statsminister.

Avisen skriver, at der blev drukket "anseelige mængder" alkohol på turene, der varede op til to en halv time. Ifølge eb.dk afslører bilagene, at der blev faktureret det, der svarer til fem-seks genstande per person, hvis de fordeles jævnt på den daværende statsminister, hans embedsmænd og sekretærer, der var med på turene. 

Læserne må afgøre

Historien præsenteres med overskrifterne "Drak i arbejdstiden", "Afsløring: Løkkes statsminister-hemmelighed" og "Vinen flød i stride strømme på fly-rejser". 

- Det er ikke fordi, jeg sidder her og siger, at man ikke må tage et glas rødvin. Men man må huske på, at det her er landets statsminister, og Challenger-flyet er en slags flyvende kontor. Han er på arbejde alle årets dage. Han leder landet, siger Poul Madsen til TV 2 News. 

- Vi har gjort vores arbejde og fundet ud af, hvad der skete på de fly-ture. Så må læserne afgøre, hvad de synes om det. Jeg siger ikke, at der er noget galt i det. Jeg har det bare personligt sådan, at jeg selv synes, jeg er en verdensmand, når jeg har fået fem-seks genstande. Men det er ikke sikkert, at min dømmekraft er helt, som den skal være. 

Trillet ud

Ifølge chefredaktøren har Ekstra Bladet "gode kilder", der har forklaret, hvordan kutymen var på turene med Løkke som statsminister. Derfor står Poul Madsen fast på konstateringen af, at Løkke drak i arbejdstiden, selvom bilagene ikke fortæller, hvem der drak de fakturerede flasker vin og øl eller hvor meget. 

- Nej, vi ved ikke, hvor meget Løkke har drukket. Men vi har snakket med en lang række embedsmænd, der var med på turene. Og det er sådan, at hvis statsministeren tager en danskvand, så drikker de andre også danskvand. Og hvis han drikker rødvin til maden, så gør de andre også det. Der er blevet gået godt og grundigt til de våde varer på nogle af de ture, siger Poul Madsen. 

Lars Løkke Rasmussen har ikke villet udtale sig til Ekstra Bladet. Men han kommenterer mandag aften på Facebook, at han og hans medarbejdere "må have trillet ud" af flyet, hvis de skulle have fortæret al den vin og chips og kransekage, som er blevet faktureret.