Sådan vil Venstre stoppe mobning

Venstre præsenterer i dag deres udspil mod mobning, som bliver præsenteret på et pressemøde kl.10. Venstre har dog ikke nævnt et konkret beløb, som de vil have afsat til forslaget, ligesom det ikke er helt klart, hvornår forældre kan blive straffet økonomisk.

- Det er jo et skøn hver eneste gang, og det vil det også være her, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Tv2.dk udpensler her punkterne i Venstres udspil:

Tydelig lovgivning

Venstre peger på, at selvom elever ifølge loven er sikret et godt undervisningsmiljø, er mobning ikke specifikt nævnt. Det ønsker partiet at lave om.

- For det første skal det defineres klart i reglerne, hvad der betragtes som systematisk mobning, som er det, vi ønsker at komme til livs. Derudover skal det fastslås, hvem der har ansvaret for at gribe ind overfor mobning i forskellige situationer, lyder det i forslaget.

Klart ansvar

Venstre mener, at udover mobberen er det skolens og forældrenes ansvar at stoppe mobningen.

- Den eller de, der mobber, skal selvsagt stilles til ansvar for deres handlinger, og når børn mobber andre børn, er det forældrenes ansvar. Forældrene til mobbere skal derfor kunne drages til ansvar for deres børns krænkende adfærd.

Straf

Den indtil videre mest omtalte del af Venstres udspil er, at forældre til mobbere i yderste konsekvens skal trækkes i børnechecken, hvis de ikke deltager aktivt for at stoppe mobningen.

I samme punkt skriver partiet dog også, at skolerne ligeledes skal straffes for ikke at stoppe mobning, blandt andet ved, at der skal udtales kritik af skolen.

Mere viden

I udspillet skriver Venstre, at man vil bruge penge fra satspuljen til at forske i, hvordan man stopper mobning. Hvor stort et beløb der skal sættes af, udpensler partiet dog ikke.

Målrettede initiativer

Venstre ønsker, at der skal ske antimobbekampagner på alle landets skoler. Her nævner man Red Barnet og Mary Fondens kampagne ”Fri for mobberi” som eksempel. Desuden mener Venstre, at man skal se på muligheder for at efteruddanne lærere i at håndtere mobning.

Derudover ønsker Venstre, at regeringen skal samarbejde med sociale medier som Facebook for at stoppe mobning på nettet.

Kilde: Venstre

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter