Minister: Venstres mobbeforslag vil ikke hjælpe

Selv om Venstres udspil til en øget indsats mod mobning lige er blevet præsenteret, bliver der allerede peget på flere knaster i oppositionspartiets forslag.

Hos De Radikale tages der således afstand fra den del af udspillet, der går på at skære i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel at mærke ikke vil være med til at løse problemet.

På sin Facebook-side skriver minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Manu Sareen (R), at mobning er et problem som skal tages alvorligt og løses mellem skole og forældre og i grelle tilfælde også Socialforvaltningen.

- Venstres forslag om at trække i børnechecken, mener jeg ikke, vil hjælpe.

Heller ikke hos Socialdemokraterne er der ikke den store opbakning at hente til udspillet, fortæller undervisningsordfører Annette Lind.

- Skolerne skal gøre rigtig meget for, at mobning ikke kommer til at ske. Men jeg tror ikke, at man skal bede lærerne om at være politibetjente, siger hun til Ritzau.

Uanset forslaget fra Venstre understreger socialdemokraten, at et barn, der bliver mobbet, er et barn for meget.

- Derfor skal der gøres rigtig meget ude på skolerne, hvor man også har ansvar for at have en politik på området. Og jeg tror, skolerne kan løfte det ansvar og den opgave, siger Annette Lind.

Venstre vil drøfte forslaget med børnechecken samt en række andre initiativer i udspillet med de øvrige partier omkring satspuljen - hvilket vil sige alle partier undtagen Enhedslisten - for at finde midler til kampen mod mobning.

Hvad mener du om Venstres forslag? Deltag i debatten på TV 2 Politiks Facebook-side:

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter

Sådan vil Venstre mobningen til livs

Fredag præsenterer Venstre et udspil med en række initiativer, der skal komme mobning i landets folkeskoler til livs.

Her følger en række af initiativerne:

  • Forældre til barn, der mobber andre, skal skæres i børnechecken, hvis ikke forældrene vil være med at til at hjælpe med at løse problemet.
  • Det skal være offentlig tilgængelig information, hvis nogle skoler ikke griber ind, selv om de er informeret om mobning på skolen.
  • Der skal følges bedre op på trivselserklæringer på skolerne, som peger på problemer med mobning. Det skal gøres for at finde ud af, om problemet bliver løst.
  • Der skal gennemføres en antimobbekampagne på tværs af alle landets skoler. Kampagnen skal tage udgangspunkt i viden om, hvad der virker.
  • Red Barnet og Mary Fondens kampagne "Fri for Mobberi" skal udbredes til endnu flere skoler og institutioner.
  • Der skal være et samarbejde mellem politikere og de sociale medier - eksempelvis Facebook. De skal arbejde sammen om en kampagne, der synliggør redskaber, der kan bekæmpe onlinemobning.
  • Lærerne skal efteruddannes bedre i at håndtere mobning.
  • Midlerne til initiativerne skal komme fra Satspuljen.

Kilder: Venstre