Sådan skal vi bekæmpe terror

Lørdag den 14. februar blev vores land ekstremt hårdt ramt, da terrorens grimme og feje ansigt også ramte Danmark. Det skete kun fem uger efter, det, den 7.januar, var gået udover Charlie Hebdo og Frankrig. Og desværre er det kun et spørgsmål om, hvilken dato, der bliver den næste, vi skal forbinde med terror. Det er meget sørgeligt, men desværre også sandheden.

Selvom vi danskere er et fredeligt folkefærd, må vi erkende, at der her i Danmark er personer iblandt os, som ikke vil et demokratisk, frit og åbent samfund. De vil ikke vores danske grundværdier. Dem skal vi tage et opgør med. Det første skridt er en politisk drøftelse af sikkerhedspolitikken og indsatsen mod radikalisering og de åbenlyse parallelsamfund, der er i Danmark.

Vi skal på Christiansborg så hurtigt som muligt i gang med at tale om det forebyggende arbejde, sikkerhed, straf og ikke mindst, hvordan vi straffer. Men vi skal ikke bare tale, vi skal også handle, og det er jeg klar til.

Jeg mener, at PET og politiet skal have flere ressourcer, så de har bedre forudsætninger for at gøre Danmark til et tryggere land.

Derfor er vi i Det Konservative Folkeparti klar til at bruge 3,4 milliarder kroner ekstra til at give politiet det nødvendige løft og sikre, at efterretningstjeneste og redningsberedskab er rustet i kampen mod terror. Vi har selvfølgelig finansieringen på plads.

Vi skal oprette nærpolitistationer og gøre langt mere brug af mobile politistationer i ghettoområder som Mjølnerparken, Vollsmose og Gellerup, ligesom vi skal forbedre SSP-indsatsen i kampen mod de unge radikaliserede. Vi skal ikke acceptere, at der er parallelsamfund i Danmark, hvor andre regler og værdier er herskende.

Derudover skal der trækkes en streg i sandet i forhold til de terrormistænkte, så de ikke kan få tildelt dansk statsborgerskab, som det på mærkværdigvis er tilfældet i dag. Ligeledes skal medvirken til terror straffes langt hårdere, potentielle terrorister skal ikke kunne prøveløslades, og statsløse terrormistænkte skal ikke i nærheden af et dansk statsborgerskab, hvorfor vi må ændre statsløsekonventionen.

Isolationsfængslinger skal i højere grad tages i brug, så allerede radikaliserede fanger ikke kan sprede deres ondskab og forfejlede menneskesyn til andre fanger.

Endelig tror jeg meget på, at det er afgørende, vi får sat en stopper for de religiøse ledere, der prædiker had og fører unge mennesker på vildspor. Politiets muligheder for at efterforske og retsforfølge imamer skal styrkes, og udenlandske prædikanter skal udvises, hvis de udgør en trussel mod den offentlige orden og tryghed.

Lige så vigtigt, som det er, at der bliver handlet på Christiansborg, lige så vigtigt er det, at vi alle gør en indsats. Vi skal stå sammen om de fælles værdier, som Danmark bygger på. Her tænker jeg især på demokrati, frihed, tolerance og åbenhed, og vi må ikke vakle i vores sammenhold. Vi skal derimod stolt udbrede disse værdier, de steder vi kan komme til det.

Vi kan aldrig garantere, at terrorens onde ansigt ikke vil ramme Danmark igen. Men vi har et ansvar for at gøre alt, hvad der overhovedet står i vores magt for at forhindre det. Derfor håber jeg, at jeg kan få opbakning i Folketinget til ovenstående konkrete forslag, så Danmark kan blive et tryggere land, hvor vi ikke skal frygte for, hvem vi er, eller hvad vi siger.

Du kan læse hele vores antiterrorudspil her