Flertal uden om regeringen kræver terror-redegørelse

Et flertal udenom regeringen kræver nu, at der senest om tre uger skal ligge en redegørelse klar om terrorangrebet i København, der kostede to personer livet og sårede fem betjente.

Flertallet består af de fire partier i blå blok - Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance - samt SF.

-Vi vil sige til regeringen, at nu skal der handling til. Nu er vi nødt til at sætte de initiativer i gang, der er nødvendige for at Danmark kan være et trygt land.  Inden for tre uger har regeringen rimelig mulighed for at fremlægge de ting der skal til. siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til TV 2.

Det usædvanlige flertal udenom regeringen skyldes ifølge SF’s formand Pia Olsen Dyhr, at der efter terrorangrebet er blevet rejst en række spørgsmål – blandt andet om politiets udrustning – som SF også mener der er behov for at få et svar på.

-Jeg synes, politiet har gjort et godt stykke arbejde, men vi er også nødt til at få en saglig evaluering af de problemstillinger, der er kommet frem i pressen, så vi kan reagere på baggrund af reelle problemer og ikke kun dem, vi oplever i medierne, siger Pia Olsen Dyhr til DR.

Ifølge TV’2’s politiske redaktør Anders Langballe har regeringen ikke andet valg end at rette ind og komme med den redegørelse, som flertallet ønsker:

-Det skal ikke bare være en redegørelse for, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der var. Det skal også være en redegørelse for, hvad myndighederne kendte til den påståede gerningsmand. Og en redegørelse for, hvad man har gjort af øgede tiltag siden angrebet i Paris. Og endelig skal det være en redegørelse for, hvad Kriminalforsorgen gør for at dæmme op for radikalisering i fængslerne, fortæller Anders Langballe.