Løkke om regeringens terrorplan: Ikke det fulde svar

- Det er åbentlyst, at det ikke er det fulde svar på det, vi står midt i.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen efter et møde i Statsministeriet, hvor Folketingets partiledere er blevet præsenteret for regeringens nye antiterrorplan ”Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror”

Regeringen lægger op til at afsætte knap en milliard kroner til blandt andet at styrke PET og politiets beredskab, så der bliver bedre mulighed for at overvåge kriminelle miljøet og enkelt personer.

Samtidig vil regeringen styrke PET’s kapacitet til at analysere og bearbejde indhentede efterretninger og følge udviklingen i det generelle trusselsbillede.

- Det er et svar på terrorhandlingerne i Paris. Og der sagde vi jo, at nu rykker truslen nærmere. Skulle man ikke bruge den lejlighed til at give politiet og efterretningstjenesten et  eftersyn, og det er så det, man har gjort. Men inden det er blevet færdigt, har vi så haft den her forfærdelige begivenhed i weekenden, som føjer nogle dimensioner til, som blandt andet handler om vores politi og deres udstyr, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Regeringen lægger nogle tiltag frem. Og der er ikke noget af det, vi ikke kan se os selv i, men vi ved også, at det ikke er det fulde svar.

 SF: Det er ikke nok

Også hos SF mener partifomand Pia Olsen Dyhr, at der mangler noget

- Jeg synes ikke, det er nok, siger hun til TV 2 News.

- Man må konstatere, at det regeringen ligger frem er en reaktion på Paris. Og ikke så meget på det, der er sket i weekenden. Og det er vi også nødt til at have fundet nogle løsninger på herunder mange af de ting, der er kommet frem de sidste par dage, siger Pia Olsen Dyhr og nævner, at det har været fremme, at politiets udstyr blandt andet ikke har været tilstrækkeligt.

DF håber på et ”andet step”

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, mener, at regeringen har præsenteret "nogle udmærkede initiationer", men håber på mere.

 - Hvis det er regeringens bud, så håber jeg, at der kommer et andet step. Det er der behov for. Der en en diskussion af, hvordan det almindelige politi bliver sikret i forhold til politistationer, dem selv, og deres våben, siger Kristian Thulesen Dahl.

 - Hvor meget skal efterretningstjenesten kunne i forhold til at finde frem til ekstremistiske folk, inden de begår terror? vil han vide.

 De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen siger.

 - Der er mange fine ting. Det er bare ikke hele svaret. Det lader noget tilbage at ønske med politiet. Der er behov for selvstændige initiativer.

Østergaard: Vi skal ånde terroristerne i nakken

- Vi synes, at der er en række tiltag, vi må gøre for at styrke Danmarks værn mod terror. Sørge for, at vi kan ånde terroristerne i nakken, mens vi andre kan fortsætte med at leve frit.

Det siger vicestatsminister, økonomiminister Morten Østergaard, (R) efter regeringens præsentation af sin terrorpakke.

 - For os er det helt afgørende, at vi ånder terroristerne i nakken. Så de ikke får held til at gennemføre deres forehavende. Man skal have fokus på reelle trusler. Vi skal sørge for, at det ikke går ud over alle vore andres mulighed for at leve frit, siger Morten Østergaard.

"Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror” præsenteres af statsminister Helle Thorning-Schmidt, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, justitsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Nicolai Wammen torsdag kl. 12.30. 

TV 2 News og tv2.dk dækker sagen løbende.

Her er de 12 punkter i regeringens terrorplan

Her er de 12 punkter, som regeringen har præsenteret:

1. 200 mio.kr. til udbygning af politiets og PET’s beredskabs- og overvågningsindsats.

2. 150 mio. kr. til øget it- og analysekapacitet.

3. Udvidelse af livvagtsstyrken.

4. Adgang til relevante oplysninger om flypassagerer.

5. Undersøgelse af mulig registrering af brugere af taletidskort. Bedre redskaber til Forsvarets Efterretningstjenestes indsats over for terror rettet mod Danmark

6. 415 mio. kr. til indhentning og analyse af oplysninger om terrortrusler fra udlandet.

7. Styrket indsats mod danske ekstremister i udlandet. Styrkelse af beredskabet til indsats ved en terrorhændelse

8. Udvidelse af aktionsstyrken i PET.

9. Forstærket nationalt døgnberedskab under Rigspolitiet. Forebygge radikalisering i fængslerne

10. Nye initiativer til forebyggelse af radikalisering i fængslerne. Øget dansk bidrag til internationalt samarbejde om terrorbekæmpelse

11. Styrkelse af den forebyggende indsats i bl.a. Mellemøsten og Nordafrika. Gennemgang af den danske terrorbekæmpelse

12. Et udvalg skal gennemgå den danske terrorbekæmpelse.

Regeringen vil målrette i alt 970 mio. kr. over de næste 4 år til de nye tiltag.

Kilde: Justitsministeriet